- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees én brood van Nederland
Enchilada, maïs tortilla gevuld met kip, rijst en een spinazie kaassaus
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
2 teentjes knoflook
1 courgette
olie om te bakken
500 gram kipblokjes
2 kopjes Lassie half volkoren toverrijst
1 zakje Santa Maria enchilada seasoning mix
1 pak Santa Maria tortilla corn & wheat medium
3 eetlepels Santa Maria rode jalapeño
1 fijngesnipperde ui
2 grote tomaten
200 gram spinazie
½ bosje verse koriander
150 gram geraspte oude kaas
zout
1 kopje warm water
Bereidingswijze
- Kook de half volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de courgette in de lengte door, halveer de halve courgette nogmaals, verwijder de zaadlijst in de courgette, snijd nogmaals in de lengte door en snijd vervolgens in blokjes.
- Hak de teentjes knoflook en de jalapeño pepers fijn, snijd de tomaten in kleine blokjes, gebruik de hele tomaat! Houd alles apart van elkaar.
- Verwarm wat olie in een pan.
- Fruit de kipblokjes aan in een wokpan gedurende 2 minuten. Voeg de knoflook en courgette toe en roerbak 1 minuut mee. Voeg de enchilada seasoning mix toe en roer goed door, doe er een half kopje warm water bij en schep dit om.
- Verwarm een 2e pan met 2 el olie. Voeg de fijngehakte ui, tomaatstukjes en jalapeño toe. Laat sudderen tot de groenten zacht zijn.
- Voeg de spinazie toe en roer tot deze is geslonken.
- Voeg als laatste de koriander toe.
- Pureer met een staafmixer de spinazie tot een gladde saus. Voeg wat water toe indien nodig. Breng eventueel op smaak met zout.
- Doe een eetlepel saus op de maïstortilla en verdeel het met een lepel, leg de kipblokjes erop en rol op. Leg de opgerolde tortilla’s op een bakplaatje.
- Giet de rest van de saus over de opgerolde tortilla’s en voeg de geraspte kaas toe.
Gratineer in een voorverwarmde oven van ca. 180º C gedurende ca. 10 minuten tot de kaas wat kleurt.