Entrecôte met bieten appel salade en pesto aardappeltjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 runder entrecote

1 schaal rode bietjes met uitjes à 350 gram
1 zak Poiesz pesto aardappelpartjes à 475 gram

1 Granny Smith appel

1 hele kropsla

1 pakje Perfekt bak en braad à 200 gram

2 eetlepels Perfekt vloeibare bak en braad

1 eetlepel Fuchs witte wijnazijn

Theelepel Verstegen gemalen kruidnagel
8 takjes verse rozemarijn
Verstegen peper molen
Verstegen zout molen
Perfekt olijfolie extra vierge
Aluminiumfolie

Bereidingswijze

  • De entrecote moet op kamertemperatuur zijn, voordat u deze gaat bakken. Doe zout en peper op de entrecote. Doe 1/3 van het pakje bak & braad boter in de pan. Pak de entrecote met de tang en doe een puntje in de boter. Sist het? Dan mag het vlees in de pan. Loop met de entrecote door de pan en schroei het vlees dicht. Verpak de entrecote in aluminiumfolie en houd deze warm. Blus de boter af met een scheutje water zodat er een jus ontstaat.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare boter in de koekenpan. Bak de aardappeltjes in de pan. Snijd 8 takjes verse rozemarijn ragfijn en houd ze apart. Meng vervolgens de uitjes en de rode bieten door elkaar. Schil de Granny Smith appel snijd deze in blokjes. Breng de salade op smaak met azijn, een eetlepel olijfolie, gemalen kruidnagel, peper en zout. Meng alles door elkaar.
  • Haal de entrecote uit de folie. Snijd met een scherp mes de entrecote op de draad. Doe vervolgens de rozemarijn op de aardappel partjes. Dresseer de gewassen kropsla op het bord, schep de salade er bovenop, leg de plakjes entrecote op het bord, de warme aardappels erbij en maak het gerecht af met de jus
TIP:

Wanneer is een entrecote rood, medium of doorgebakken?

Een handige tip om te weten te komen wanneer de runder entrecote goed is, is de druktest. Voelt het vlees als je wang? Dan is het rood! Voelt het als je kin? Dan is het medium! Voelt het als je voorhoofd? Dan is de biefstuk doorgebakken.