Entrecôte met kastanjechampignons bosuien en gebakken aardappelen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 entrecôtes
2 bosjes bosuien 2 à 3 per persoon
1 bakje kastanje champignons
1 zakje voorgekookte aardappelen in plakjes
Perfekt bak & braad vloeibaar
Perfekt culinair voor koken, (roer)bakken en braden
Perfekt olijfolie traditioneel
1 scheut rode wijn
Verstegen peper en zout molens

Bereidingswijze

  • Verhit 2 eetlepels Perfekt culinair samen met 2 eetlepels Perfekt olijfolie in een koekenpan en laat deze goed heet worden. Doe eerst de hitte test: doe een aardappelschijfje in de hete boter. Sist deze? Dan mag de rest erbij! Bak de aardappeltjes vervolgens goudbruin.
  • Doe zout en peper op de entrecôte en braad deze gedurende 4 minuten goudbruin in de vloeibare bak en braad boter. Loop met de entrecôte door de pan. Keer de entrecôte om met een tang, niet met een vork! Verpak na ca. 4 minuten de entrecôte in folie en laat deze 10 minuten rusten.
  • Snijd de champignons door midden of grote exemplaren in vieren. Niet in plakjes, anders blijft er niets van de champignons over. Bak de champignons in de bakboter van de entrecôte.
  • Blus de jus af met een klein scheutje rode wijn (1 eetlepel). Maak de bosuitjes schoon, verwijder het buitenste schilletje en laat de bosuitjes heel. Blancheer de bosuitjes kort (1 minuut) in kokend water. Leg de uitjes vervolgens bovenop de champignons. 
  • Haal de entrecôte uit de folie. Is de entrecôte erg afgekoeld? Doe deze dan nog 3 minuten in de folie in een voorverwarmde oven van 180°C. Trancheer vervolgens de entrecote schuin op de draad. Doe het vleessap dat overblijft in het aluminiumfolie bij de jus.
  • Dresseer de entrecôte op voorverwarmde borden. Dresseer ook de champignons, de bosui en de gebakken aardappelen op het bord en maak het gerecht af met de geurige jus.
TIP:

Wijntip: Saint Felix Carignan