Erwtensoep met saté van worst met roggebrood

Ingrediënten voor 12 perso(o)n(en)

 

1 vlees erwtensoeppakket

1 ambachtelijke rookworst fijn

1 zak Brandwijk spliterwten à 500 gram

1 groente erwtensoeppakket à 500 gram

4 Perfekt rundvlees bouillonblokjes

1 Verstegen pepermolen

1 Verstegen zoutmolen

6 satéstokjes

1 pakje Poiesz Fries roggebrood

1 bakje verse selderij à 30 gram

1 bakje verse peterselie à 30 gram

Bereidingswijze

  • Was de spliterwten (zie de aanwijzingen op de verpakking), neem een royale pan en doe 2,5 liter koud water op de spliterwten. Voeg het vlees erwtensoeppakket toe en breng het geheel langzaam aan de kook. Er ontstaat nu een grijze schuimlaag, schep deze er met een schuimspaan af. Doe dit gedurende 5 minuten.
  • Voeg de helft van het groente erwtensoeppakket toe en zet alles op een zacht vuur gedurende 2 uur. Na een halfuur de worsten eruit halen en laten afkoelen. Maak van de ambachtelijke rookworst en de verse worst een “saté”. Snijd de worsten in plakjes en rijg ze om en om aan een satéprikker.
  • Wanneer de groenten en de spliterwten na 2 uur volledig stuk gekookt zijn, haalt u het vlees uit de soep. Wrijf de soep door een zeef of gebruik een staafmixer om de soep helemaal glad te pureren. Breng de soep op smaak met peper, zout en de runderbouillonblokjes. Voeg nu de andere helft van het groente erwtensoeppakket toe en laat het nog een keer koken.
  • Snijd het vlees van het bot en  snij het in mooie blokjes en voeg het toe aan de erwtensoep. Warm de “saté” van worst op in de soep. Hak de selderij en de peterselie fijn. Vlak voor het serveren de warme “saté” uit de soep halen. Vervolgens de “saté” even in de gehakte selderij en peterselie drukken. Opdienen in voorverwarmde koppen en serveer de roggebrood apart erbij.