Filetrollade met groentespiezen en risotto

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 filetrollade
1 zakje à 450 gram krielaardappels
1 rode paprika

½  gele paprika

½ groene paprika
2 grote rode uien
1 bakje à 250 gram champignons

8 cherrytomaten
2 eetlepels gesnipperde uitjes
2 knoflooktenen
1 eetlepel fijngehakte verse tijm

1 eetlepel fijngesneden verse bieslook

2 bosuien
4 eetlepels vloeibare Croma voor bakken en braden
Strooikaas Grana padano
16 zilveruitjes
2 koffiekopjes risottorijst
1 pakje met enkele saffraan draadjes

125 ml witte huiswijn
2 liter groentebouillon
olijfolie
zout

peper

8 satéstokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de rollade op kamertemperatuur komen en dep deze droog met keukenrol.
  • Verhit 4 eetlepels vloeibaar bakken en braden in een pan. Bak hierin de rollade rondom bruin. Doe de rollade daarna gedurende 20-25 minuten in de oven op 180°C.
  • Hak de knoflook fijn en snijd een halve rode paprika in kleine blokjes. Snijd de champignons in vieren. Bewaar 8 champignons voor de spiezen.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook aan. Laat daarna ook de paprika en champignons mee fruiten. Voeg de risottorijst toe. Fruit dit even aan totdat ze glazig zijn en blus het af met de witte wijn. Roer goed totdat de wijn is opgenomen. Voeg de saffraan toe en roer het door. Voeg daarna een deel van de bouillon toe, goed roeren totdat de massa dik begint te worden en voeg weer een deel bouillon toe. Doe dit in 5 stappen totdat alle bouillon op is.
  • Voeg op het laatste moment de kaas naar smaak toe en roer dit door. Snijd de bosuien en de bieslook fijn. Roer dit door de risotto. Zet de risotto apart en houd het warm.
  • Snijd de halve gele, groene en rode paprika en de rode uien in blokjes van 3x3 cm. Rijg de rode ui, paprika, krielaardappels, zilveruitjes, champignons en cherrytomaatjes in een kleurrijke volgorde op de satéstokjes. Begin met de rode ui en eindig met de hele champignon.
  • Besprenkel de spiezen met olijfolie en bestrooi ze met tijm, peper en zout. Doe de spiezen nog 10 minuten in de oven van 180°C.