Friese burger met tomatensaus en aardappeltjes met salade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Friese Burgers
1 Grutte Pier Friese droge worst                      
1 zakje à 425 gram bistro minikriel
1 zak à 100 gram kropslamix
2 uien                                      
4 trostomaten
2 teentjes verse knoflook                     
1 schaal à 20 gram bieslook
2 gekookte eieren             
175 ml Heinz Tomato Frito                    
2 eetlepels Perfekt dressing Naturel
Vloeibare Blue Band iedere dag
Carbonelle traditionele olijfolie
Zout
Peper  

Bereidingswijze

Verhit een klein beetje vloeibare Blue Band in een koekenpan. Snijd de Friese droge worst in dunne plakjes en bak ze uit. Laat de plakjes uitlekken op keukenrolpapier. Bewaar de bakboter. Verhit in een andere koekenpan 1 eetlepel olijfolie en 1 eetlepel vloeibare Blue Band. Bak hierin de aardappeltjes goudbruin.
Voeg een klein beetje vloeibare Blue Band toe aan de bakboter van de Friese Droge worst. Bak hierin de Friese burgers goudbruin. Leg ze apart op een schaal en verwarm de oven alvast voor op 180°C. Bewaar de bakboter.
Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe de gesnipperde ui en de knoflook in de bakboter en bak ze glazig. Snijd 4 tomaten in kleine stukjes en voeg ze toe aan de uien. Laat dit zachtjes mee stoven. Voeg de Tomato Frito toe en giet er 1 dl water bij. Laat dit alles zachtjes koken. Breng het op smaak met zout en peper. Snijd de bieslook fijn en voeg deze als laatste toe aan de tomatensaus. Verwarm de Friese Burgers nog 5 minuten in een oven van 180°C.

Opmaken
Doe de sla op het bord, bedruppel het met de dressing, garneer met een plakje ei en de plakjes droge worst. Strooi nog een beetje verse bieslook op de salade. Doe een schep verse tomatensaus op het bord en leg de Friese Burger hierin. Schep de aardappeltjes erbij en dien direct op.

TIP:

Wijn: Barefoot Cabernet Sauvignon