Frieslander

Frieslander is een populair Nederlands ras dat bekend staat om zijn korte groeiperiode. Het is daardoor één van de eerste rassen die in de nieuwe oogstperiode beschikbaar komt.

Frieslander is een kruimig ras met een mooie gele vleeskleur. Door de licht ovale, uniforme vorm is de aardappel makkelijk te schillen. Behalve om te koken en bakken zijn Frieslander

aardappelen heel geschikt om heerlijke frieten mee te maken. 

 

Tip

Maak boerenfrieten met extra smaak door frieten te snijden zonder de aardappel te schillen.

 

Verkrijgbaar

Juni t/m oktober

 

Voedingswaarden per 100 gram aardappel rauw

Energie - 88 kcal

Energie - 371 kJ

Zout - 0,2 g

Vetten, waarvan - 0 g

verzadigde vetzuren - 0 g

Koolhydraten, waarvan - 19 g

* suikers - 1 g

* zetmeel - 18 g

AOAC-vezels - 1,8 g

Eiwit - 2 g

Calcium - 6 Mg

IJzer - 0,5 Mg

Fosfor - 6 Mg

Kalium - 450 Mg

Natrium - 20 g

Vitamine C - 14 Mg

Vocht - 77 g