Frieslander
Frieslander is een populair Nederlands ras dat bekend staat om zijn korte groeiperiode. Het is daardoor één van de eerste rassen die in de nieuwe oogstperiode beschikbaar komt.
Frieslander is een kruimig ras met een mooie gele vleeskleur. Door de licht ovale, uniforme vorm is de aardappel makkelijk te schillen. Behalve om te koken en bakken zijn Frieslander
aardappelen heel geschikt om heerlijke frieten mee te maken.
Tip
Maak boerenfrieten met extra smaak door frieten te snijden zonder de aardappel te schillen.
Verkrijgbaar
Juni t/m oktober
Voedingswaarden per 100 gram aardappel rauw
Energie - 88 kcal
Energie - 371 kJ
Zout - 0,2 g
Vetten, waarvan - 0 g
verzadigde vetzuren - 0 g
Koolhydraten, waarvan - 19 g
* suikers - 1 g
* zetmeel - 18 g
AOAC-vezels - 1,8 g
Eiwit - 2 g
Calcium - 6 Mg
IJzer - 0,5 Mg
Fosfor - 6 Mg
Kalium - 450 Mg
Natrium - 20 g
Vitamine C - 14 Mg
Vocht - 77 g