Frisse traditionele salade met groenten, gerookte kip en Lodewijker stokbrood
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
1 krop sla 2 hele gerookte kipfilets 2 eieren Parmezaanse kaas 6 plakken krokante bacon 3 tomaten ½ komkommer 200 gram sperziebonen 1 zakje Caesar dressing 1 Lodewijker stokbrood
Bereidingswijze
Punt de boontjes en blancheer ze in kokend water gedurende 3 minuten, spoel ze daarna af met koud water. Halveer de boontjes door ze uit elkaar te trekken.
Houd de boontjes apart.
Kook de eieren gedurende 7 minuten, spoel de eieren met koud water af en pel ze. Snijd de eieren in vier parten en houd deze apart.
Verwijder de bovenste harde bruine laag van de gerookte kipfilet. Snijd de filet in dunne plakken en snijd deze daarna in de lengte door.
Verwijder de schil van de rode ui, snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Houd de rode ui ringen apart.
Snijd de tomaten in vier parten, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Houd de tomaatreepjes apart.
Snijd de komkommer in de lengte doormidden en halveer deze vervolgens nogmaals. Verwijder de komkommer zaden. Snijd de komkommerparten in reepjes. Houd dit apart.
Was de kropsla en gebruik het binnenste van de sla, deze is het meest smakelijk en zacht.
Dresseer de sla door alle ingrediënten samen te voegen, steek de spekreepjes ertussen en bedruppel het met de Caesar dressing.