Gegrilde varkensfilet met rode paprika curry, boontjes met kokos, witte kool en witte Pandan rijst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 varkens filetlapjes

1 bakje à 175 gram Poiesz gesnipperde uien

1 rode paprika

1 zak à 300 gram Poiesz witte kool

1 zak à 250 gram Poiesz sperziebonen

1 pakje à 100 gram Sum Sam rode curry

1 pot à 100 gram Sum Sam gehakte knoflook

1 pot à 350 ml Struik kippenbouillon

1 zak à 150 gram Perfekt gezouten cashewnoten

1 bakje à 150 gram Sum Sam gerapte kokos

1 pak à 400 gram Lassie witte pandan rijst

1 fles à 500 ml Perfekt olijfolie traditioneel

Verstegen zout en 4-seizoenen peper

Bereidingswijze

Kook de boontjes kort totdat ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en leg ze apart. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (1 theekopje rijst per persoon). Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Verwijder de pitjes uit de paprika en snijd in reepjes. Fruit een half bakje gesnipperde uitjes in de koekenpan en voeg hier 1 theelepel knoflook aan toe. Roer goed door en laat de paprika even meefruiten. Voeg het pakje rode curry toe, roer het geheel weer door en voeg daarna in delen ca. 1 dl aangelengde kippenbouillon toe. Roer nogmaals door en houd de rode paprika curry warm.

Verhit de tafelbarbecue of de grill tot minimaal 250ºC en vet in met olie. Schenk een klein beetje olie over de filetlapjes. Leg de filetlapjes op de tafelbarbecue of op de grill en grill de filetlapjes ruim een minuut aan elke zijde. Haal daarna de filetlapjes van de tafelbarbecue of de grill en doe er naar eigen smaak peper en zout op. Doe de filetlapjes in aluminiumfolie en laat ze ongeveer 10 minuten rusten.

Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok en fruit het overgebleven halve bakje gesnipperde uitjes en 1 theelepel knoflook. Voeg hier de boontjes en de witte kool aan toe en wok dit op hoog vuur beetgaar. Voeg 3 eetlepels kokos en 3 eetlepels cashewnootjes toe en laat dit kort mee wokken. Voeg naar eigen smaak peper en zout toe.

Vet een theekopje in met olie en schep vol met rijst. Druk goed aan en keer om op een bord. Schep de groente erbij, leg het gegrilde filetlapje op het bord en doe hier de rode paprika curry overheen. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Hardy’s Sailing shiraz rosé Australische wijn