Noordertrots gehakt: van vlees van runderen uit het Noorden

Het gehakt van Poiesz is gewild en niet alleen op woensdag. Steeds meer mensen maken thuis een lekkere pasta bolognese of een stamppotje met gehaktbal. Bij Poiesz verkopen we veel soorten en smaken gehakt. Zo draaien we elke dag vers het Noordertrots rundergehakt, dat afkomstig is van runderen uit het Noorden.

 

Het draaien van gehakt is op zich niet moeilijk, maar komt wel heel precies. Richard Drost, al 30 jaar slager en 1,5 jaar werkzaam bij Poiesz Julianastraat in Franeker: “Het vlees waar wij gehakt van draaien moet om te beginnen goed koud zijn, een graad of vier. De goed onderhouden gehaktmachine bestaat uit onderdelen waar niet te veel ruimte tussen mag zitten. Het mes en de plaat zijn scherp’’.

 

Het vetgehalte beïnvloedt de smaak van het gehakt. “Ideaal is 80% vlees en 20% vet.” Geeft Richard aan. Poiesz is de enige supermarkt met elke dag gegarandeerd vers gehakt. Je houdt daardoor bij het bakken meer vlees over, dat ook nog eens meer smaak behoudt, omdat er minder vocht vrijkomt.

 

Terug naar de Noordertrots pagina