Gehaktballetjes op een stokje met spaghetti, tomatensaus en gezonde groentefrietjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram gekruid half-om-half gehakt

8 cherrytomaten

1 komkommer

1 winterpeen

3 eetlepels gesnipperde uitjes
12 blaadjes verse basilicum
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
10 sprietjes bieslook

1 pak à 500 gram Spaghetti Grand’Italia

2 theelepels Inproba gehakte knoflook
1 fles à 690 gram Grand’Italia Sugocasa traditionale
2 eetlepels Perfekt olijfolie

3 eetlepels Perfekt vloeibaar culinair

Verstegen zoutmolen
Verstegen pepermolen

4 satéstokjes

Bereidingswijze

  • Begin met het koken van de spaghetti. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kneed nu van het gehakt kleine gehaktballetjes. Doe de boter in de koekenpan en laat dit heet worden. Doe eerst één gehaktballetje in de pan. Maakt deze een sissend geluid? Dan mag je alle balletjes in de pan doen. Bak ze mooi goudbruin en draai ze regelmatig om. Wanneer na 5 minuten de gehaktballetjes goudbruin zijn doe je er een eetlepel water bij. De gehaktballetjes zijn nu klaar. Laat deze afkoelen. Houd ondertussen de spaghetti goed in de gaten. Als de spaghetti gaar is, zet je deze apart.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan. Doe de uitjes in de pan als de olijfolie heet is en bak de uitjes tot ze er glazig uit zien. Dan doe je er 2 eetlepels gehakte knoflook bij. Vervolgens giet je de hele fles tomatensaus erbij. Laat dit warm worden.
  • Vraag nu of één van je ouders de peterselie, selderij en bieslook wil snijden. Vervolgens kan jij de kruiden door elkaar heen mengen in een bakje. Zet het bakje apart. Deze mogen straks door de saus. Maak de komkommer en de wortel schoon met water. Vraag nu of één van je ouders deze voor jou in kleine frietjes wil snijden. Ook de tomaatjes moeten door de helft worden gesneden. Ondertussen laat jij de oven voorverwarmen op 180°C.
  • Pak nu een satéstokje en rijg er een gehaktballetje aan, vervolgens een half tomaatje en een blaadje basilicum. Ga zo door tot het stokje vol is. Laat de spiesjes nu in 4 minuten warm worden in de voorverwarmde oven. Als laatste meng je de verse kruiden door de tomatensaus en klaar is je gerecht! Dek de tafel mooi, zet het eten op tafel en het smullen kan beginnen!
TIP:

Wicky fruitdrink