Gehaktbrood met gegrilde tomaten pasta en champignonroomsaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 gehaktbrood
8 cocktailtomaten
5 takjes verse rozemarijn
2 theelepels Inproba gehakte knoflook
2 eetlepels gesnipperde ui
1 pak à 250 gram verse pasta Pastella fettuccine spinazie
1 bakje à 250 Poiesz witte champignons
1 flesje à 250 ml Blue band finesse light voor koken
Verstegen zout en peper uit molen
Perfekt Olijfolie traditioneel
Perfekt Vloeibaar culinair

Bereidingswijze

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200°C. Het gehaktbrood is een kant en klaar product. Doe er alleen klein beetje vloeibaar culinair overheen en doe het vervolgens 40 minuten in de oven.

Gegrilde tomaten:
Snijd een kruis bovenin de tomaten en “vouw” de tomaten open. Snijd de verse rozemarijn fijn. Strooi de rozemarijn, peper en zout op de tomaat. Bewaar een beetje rozemarijn voor de saus. Druppel daarna de olijfolie in de tomaat (hoeveel? Een paar druppeltjes?). Zet de tomaten 10 minuten voordat u aan tafel gaat in de oven bij het gehaktbrood.

Verse champignonroomsaus:
Verwijder de voetjes van de champignons en snijd ze daarna in vieren. Zet de pan op hoog vuur. Doe 2 eetlepels olijfolie in een wok en zweet de uitjes aan. Voeg 2 eetlepels gehakte knoflook toe en doe daarna de champignons erbij. Roerbak het geheel kort en doe de kookroom (moet het hele flesje erbij?) erbij. Laat dit langzaam inkoken en breng het op smaak maken met de fijngehakte rozemarijn, peper en zout.
Kook de pasta kort en breng deze na het koken op smaak met peper, zout en olijfolie.

 

Opmaak:
Dresseer de pasta op voorverwarmde borden, snijd het gehaktbrood en leg het bovenop de pasta. Dresseer de tomaten eroverheen en schep de champignonroomsaus op het gehaktbrood.

TIP:

Wijntip: Cabernet Sauvignon Gato Negro