Gelderse schijf met ratatouille en krieltjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 takje rozemarijn (schaal à 20 gram)
1 schaal à 300 gram tros cocktail tomaten
½ gele courgette
½ aubergine
8 champignons (bak à 250 gram)
1 schaal à 175 gram gesnipperde uien
1 zak à 450 gram Lekker Makkelijk krieltjes
4 Poiesz Gelderse schijven
175 ml Heinz tomato frito (pak à 350 ml)
Sum & Sam gehakte knoflook (potje à 100 gram)
Verstegen Provençaalse kruiden
Verstegen peper en zout
Bertolli olijfolie voor bakken (fles à 500 ml)
Perfekt vloeibaar culinair bakken en braden (fles à 500 ml)

Bereidingswijze

Verhit 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels vloeibaar culinair in een koekenpan. Bak hierin de krieltjes goudbruin.
Snijd ondertussen alle ingrediënten voor de ratatouille en doe deze in een schaal: snijd de uiteinden van de courgette en halveer in de lengte. Snijd een helft nogmaals in de lengte en verwijder het vruchtvlees. Snijd vervolgens in ca. vijf lange repen en daarna in kleine blokjes. Herhaal deze snijwijze bij de aubergine. Maak de champignons schoon en snijd in vieren. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het vruchtvlees. Voeg de gesnipperde uien toe aan de gesneden groenten.
Hak een steeltje rozemarijn fijn en zet apart. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wokpan en wok de groenten op hoog vuur. Voeg 2 theelepels gehakte knoflook toe en schep om. Strooi een klein handje Provençaalse kruiden over de groenten en breng op smaak met peper en zout. Giet ongeveer een half pakje tomato frito bij de groenten en schep goed door. Houd de ratatouille warm.
Verhit een royale hoeveelheid vloeibaar culinair in een koekenpan. Bak op hoog vuur de Gelderse schijven – ca. 2 minuten aan elke zijde – goudbruin en krokant.
Strooi een gedeelte van de gehakte rozemarijn over de inmiddels goudbruin gebakken krieltjes. Voeg ook een beetje rozemarijn toe aan de ratatouille.  
Schep de ratatouille op een (voorverwarmd) bord, leg de Gelderse schijf erbovenop. Dresseer de krieltjes eromheen. Eet smakelijk!

TIP:

Wijntip: Lazzaro Italiaanse wijn sangiovese puglia