Haal de gerookte zalm 10 minuten van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Klop de eieren met de room los in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
Houd een paar bieslookstengels apart voor garnering. Snijd de bieslook ragfijn en roer door het eimengsel.
Toast het Lodewijker Speltbrood in de broodrooster of oven. Beleg het daarna met rucola.
Verhit een koekenpan met de vloeibaar culinair en doe in één keer het eimengsel in de koekenpan.
Roer met een spatel net zolang tot het ei begint te stollen. Haal de koekenpan van het fornuis, zodat het ei niet doorgaart.
Snijd het vruchtvlees van de tomaat in blokjes.
Leg de plakken zalm op een snijplank. Schep in het midden van de plak zalm 2 eetlepels roerei. Vouw de puntjes van de zalmplak over het roerei en druk het voorzichtig in een balvorm. - Leg de “zalm bonbon” op de toast met rucola. Garneer met bieslook en blokjes tomaat.