Geschroeide zalm met tagliatelle, rucola sla, courgette, tomaat

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 zalmfilets met huid
  • 1 halve citroen
  • 1 courgette
  • 25 gram rucola
  • 4 bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 2 eetlepels gesnipperde ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 schaal à 30 gram verse dille
  • 1 beker à 125 gram crème fraîche
  • 5 nestjes tagliatelle
  • 1 glas witte droge wijn
  • 2 eetlepels wijnazijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de zalm naar smaak met zout en peper. Bak de zalm als eerste op de velzijde. Draai de zalm om zodra deze aan de onderkant een beetje wit wordt en laat de andere kant dichtschroeien. Bak beide kanten ca. 2 ½ minuut.
  • Verpak de zalm in aluminiumfolie zodat deze warm blijft.
  • Doe de wijn, wijnazijn, gesnipperde ui en laurierblaadjes in een steelpan.
  • Laat de vloeistof tot de helft inkoken gedurende 4 à 5 minuten.
  • Doe de crème fraîche erbij en laat de saus langzaam inkoken tot deze dik wordt. Zeef de saus.
  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Halveer de courgette in de lengte en halveer de courgette nogmaals in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de courgette in reepjes.
  • Snijd de tomaten in vieren. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de bosuitjes in fijne ringetjes.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in de wok. Wok de courgette en voeg de bosui toe. Voeg daarna de rucola en blokjes tomaat toe.
  • Doe de gekookte tagliatelle erbij. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de dille en voeg deze toe aan de ingekookte saus. Rasp als laatste de schil van een halve citroen en doe deze bij de saus.