Gyros met tzaziki saus tomatensalade, gele rijst en bieslook

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram gyrosvlees
8 cocktailtomaten
1 pak Lassie witte basmati rijst
2 theelepels koenjit poeder
Perfekt olijfolie traditioneel
Perfekt dressing naturelVerse bieslook
Peper en zout uit de molens
1 komkommer
1 bakje Bieze tzaziki saus

Bereidingswijze

  • Doe 2 theelepels koenjit in ruim kokend water. Daarna de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Snijd met een scherp mes een kruis in de tomaten, doe dit zowel aan de onderkant als de bovenkant. Doe de tomaten daarna ongeveer 10 seconden in een pannetje met kokend water. Haal ze na 10 seconden uit het kokende water en doe ze in een schaal met koud water. Ontvel de tomaten, verwijder vervolgens de zaadlijsten en snijd de tomaten in partjes. Doe het tomatenvlees in een kom en breng dit op smaak met een beetje dressing, peper en zout en fijngesneden bieslook. Zet dit in de koelkast.
  • Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadjes met een theelepel of een speciaal boortje. Snijd de komkommer met schil in dunne plakken.
  • Doe 2 eetlepels olijfolie in de pan, laat deze goed heet worden en schroei het gyrosvlees goudbruin. Doe eerst altijd even de “hitte test”: één reepje in de olie. Sist deze? Dan kan alles in pan! Eventueel het gyrosvlees op een zeef laten uitlekken en daarna droog bakken.
  • Doe in een licht met olijfolie ingevet koffiekopje de gele droog gestoomde rijst. Stevig aandrukken en “lossen”op een voorverwarmd bord. Dresseer de tomaten en het gyrosvlees op een bord. Leg de komkommerschijfjes op het gyrosvlees en doe er als laatste de ambachtelijke tzaziki saus bij. Serveren met een koel glas rosé.
TIP:

Wijntip: Rosé Shyrah Saint Felix