Hachee vlees met gekookte aardappelen en rode kool met appeltjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram hacheevlees
1 zak à 500 gram Poiesz vastkokende aardappelen
1 zak à 300 gram Poiesz gesneden uienringen
1 zak à 500 gram Poiesz gesneden rode kool
3 tenen verse knoflook
5 kruidnagels
1 theelepel kaneel
3 laurierblaadjes
2 foelieblaadjes
2 eetlepels witte natuurazijn
2 eetlepels Honig aardappelzetmeel
1 potje à 400 gram Hak appelcompote met stukjes
1 goudreinet appel
2 glazen rode huiswijn
zout
peper
Vloeibare Croma voor bakken en braden

Bereidingswijze

Breng het hacheevlees op smaak met zout en peper. Hak 3 teentjes knoflook fijn en meng dit door het hacheevlees. Verhit ondertussen 2 eetlepels vloeibare Croma in een pan. Schroei het vlees dicht en voeg de gesneden uienringen toe. Doe er 2 hele laurierblaadjes bij en blus het af met 1 glas rode wijn en 1 dl water. Doe de deksel op de pan en laat het vlees 2 à 3 uur zachtjes stoven.
Doe de gesneden rode kool in een pan. Giet er 1 glas rode huiswijn en 1 dl water bij. Voeg vervolgens 1 laurierblaadje, 5 kruidnagels, 2 foelieblaadjes, 1 theelepel kaneelpoeder, 2 royale eetlepels azijn en de appelmoes toe. Eventueel kan er naar smaak nog suiker aan worden toegevoegd. Zet de rode kool op het vuur met de deksel op de pan en laat het ca. 45 minuten zachtjes stoven.
Schil de  aardappels en zet het op met weinig water. Kook de aardappels gaar en laat ze kruimig droog stomen.
Laat als laatste de 2 eetlepels aardappelmeel oplossen in klein beetje water en roer dit tot een glad mengsel. Giet dit papje voorzichtig bij de rode kool. De rode kool gaat hierdoor mooi glimmen en binden. Snijd de goudreinet is blokjes. Voeg de appelblokjes toe aan de rode kool en schep dit om. Verwijder de foelie- en de laurierblaadjes uit de rode kool. Serveer de hachee met de aardappels en de rode kool.

TIP:

Wijnadvies: Intis Argentijnse Malbec rode wijn