Heldere bouillon van hamreepjes met verse kruiden, groenten en gepocheerd ei

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

- 400 gram hamreepjes
- 400 gram hamlappen in blokjes gesneden
- 300 gram panklare preiringen
- 300 gram panklare wortelreepjes
- 1 rode paprika
- 4 blokjes Maggi groentebouillonblokjes
- Bakje verse bieslook
- Bakje verse selderij
- Bakje verse peterselie
- ¼ pakje Honig krulvermicelli middel
- 1 Perfekt ciabatta afbakbrood
- 2 eetlepels Grand Italia pesto Genovese
- 4 Poiesz eieren, maat M
- 4 boterhamzakjes
- Perfekt traditioneel Olijfolie

Bereidingswijze

  • Doe koud water in een pan. Doe de blokjes hamlappen in het water en breng het aan de kook. Dit wordt de basis voor de bouillon. Kook daarna in een andere pan de vermicelli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de vermicelli heel en houd de vermicelli apart. Verwijder met een lepel het schuim van de bouillon. Zet het vuur zacht en voeg 1/3 van de verse preiringen, wortel, peterselie en selderij toe aan de bouillon.
  • Doe de groentebouillonblokjes erbij en laat de bouillon gedurende 45 minuten trekken. Bak ondertussen het ciabattabrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng in een andere pan water aan de kook en zet het vuur zacht zodat het nét kookt. Doe in de koffiekopjes een boterhamzakje en vervolgens in het boterhamzakje een paar druppels olijfolie. Tik de schaal van het ei kapot en zorg ervoor dat de dooier heel in het boterhamzakje valt. Haal het zakje uit het kopje en knoop het dicht. Zorg ervoor dat er niet te veel lucht in het zakje zit. Doe het boterhamzakje met het rauwe ei in het bijna kokende water en pocheer de eieren ongeveer 7 à 8 minuten. Maak ondertussen het groentegarnituur voor in de soep. Snijd paprika’s in reepjes. Doe de overige 2/3 van de wortel, prei en de paprika in een aparte pan. Giet er een beetje van de bouillon bij die staat te trekken. Kook de groente in dit beetje bouillon. Als de groenten koken, giet dan de gebruikte bouillon terug in de grote pan met bouillon. Houd de groenten apart. Deze groente worden als garnituur in de soep gebruikt.
  • Haal de eieren na 7 à 8 minuten uit het water. Knip het boterhamzakje open en u heeft een perfect gepocheerd ei! Zeef de bouillon. Het vlees en de groenten blijven over. Zoek het vlees er tussenuit en houd deze apart. De groenten die zijn gebruikt om de bouillon trekken kunnen weg.

 

  • Opmaken: Snijd de ciabatta in plakken en besmeer deze met pesto. Toast de plakken onder de gril of in de oven. Leg in het midden van het bord een schep groenten en leg hier de vermicelli op. Pak de blokjes hamlappen die zijn gebruikt om de bouillon te trekken. Leg ook deze in het bord, samen met de hamreepjes. Giet vervolgens de heldere bouillon in het bord. Leg de crostini op de rand van het bord en de soep is klaar om te serveren.
TIP:

La Châsse Chardonnay Franse wijn