Hutspot met saucijzen en laurierjus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 saucijzen
Hutspot (zak à 500 gram)
1 kilo stamppotaardappelen
Verstegen laurierblad (4 stuks)
1 klontje roomboter
Perfekt bak & braad vloeibaar
Verstegen peper en zout molens

Bereidingswijze

  • Doe de hutspot in een pan en doe er 2 blaadjes laurier bovenop en een beetje peper en zout. Doe een klein laagje water in de pan zodat de hutspot voor de helft onder water staat. Kook dit op hoog vuur gaar. Ook de aardappels met zout opzetten in een bodempje water.
  • Wel de saucijzen eerst in kokend water. Waarom? Wanneer de saucijzen direct in hete boter worden aangebraden spat de saucijs open waardoor de vulling eruit loopt. Dus doe de saucijzen in kokend water en wacht tot het water weer kookt. Haal de saucijzen uit het water en laat deze uitlekken op een schone theedoek. Doe zout en peper op de saucijzen voor een lekker pittig en krokant velletje. Bovendien geeft het de jus ook meer smaak. Braad de saucijzen goudbruin in royaal bak & braad. Blus af met een eetlepel water (hetzelfde water van het wellen) en voeg 2 blaadjes laurier toe. Laat zachtjes 15 minuten op laag vuur staan.
  • Verwijder de laurierblaadjes, giet de hutspot af en bewaar het vocht van de hutspot. Aardappels ook afgieten en droog stomen. Stamp de hutspot helemaal fijn en maak de hutspot lekker met een klontje roomboter en een beetje zwarte peper. Stamp de aardappels erdoor en proef de hutspot. Iets te droog?  Maak het smeuïg met het bewaarde vocht van de wortel en uien. Dresseer de hutspot samen met de saucijs op voorverwarmde borden en doe er een “kuiltje” jus bij.
TIP:

Wijntip: Cabernet Sauvignon