- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees
Huzarensalade met aardappelen, appels en augurken

Ingrediënten voor 5 perso(o)n(en)
Ingrediënten huzarensalade
- 1600 gram aardappelen
- 4 appels
- 200 gram zoetzure augurken
- 400 gram dikke plakken van 0,5 cm schouderham
- 2 kleine uien
- 8 eetlepels mayonaise
- Peper en zout uit de molen
Ingrediënten gevulde eieren
- 10 eieren
- 125 gram roomboter
- 1 tomaat
- Verse bieslook
Bereidingswijze
Bereidingswijze huzarensalade
- Schil en was de aardappelen. Snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met water met een beetje zout in 5 minuten beetgaar en giet af.
- Laat de augurkblokjes uitlekken en snijd ze in blokjes.
- Snijd de appels in blokjes. Meng ze direct met de augurkblokjes. Dit voorkomt dat de appelblokjes bruin worden.
- Vraag de slager om de ham op 0,5 cm te snijden. Snijd de ham in blokjes.
- Snijd de uien ragfijn. Meng de hamblokjes en de gesnipperde ui door de salade.
- Voeg ook de aardappelblokjes toe. Roer als laatste de mayonaise door de salade. Breng het op smaak met zout
- en peper.
- Laat de salade het liefst een dag afgedekt in de koelkast staan.
- Garneer de salade met partjes gevulde eieren.
Bereidingswijze gevulde eieren
- Kook de eieren gedurende 8 minuten.
- Sla de zachte roomboter luchtig met de mixer.
- Pel en halveer de eieren. Verwijder voorzichtig het eigeel. Was het eiwit voorzichtig schoon.
- Wrijf de eidooiers door een zeef en vermeng het eigeelkruim met de boter.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Spuit met een spuitzak de crème in het halve ei.
- Snijd de tomaat in fijne reepjes. Garneren met een reepje tomaat en een takje verse bieslook.