Indiase curry madras met kipfiletblokjes en rijst

Ingrediënten voor 3 perso(o)n(en)

  • Maaltijdpakket Indiase curry madras
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 300 g (basmati) rijst
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  • Maak de groenten schoon. Pel en snipper de rode ui en verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij in stukken. Snij de tomaat in grove stukken en de bloemkool in kleine roosjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij deze fijn.
  • Kook de (basmati)rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verhit de olie in een ruime braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de rode ui toe en bak ca. 2 minuten mee op middelhoog vuur.
  • Voeg de groenten en rode peper toe en roerbak enkele minuten op hoog vuur.
  • Voeg de kruidenpasta toe en bak het geheel 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe en laat het gerecht 10 minuten sudderen op laag vuur. Voeg naar smaak limoensap toe. Serveer het geheel met de rijst.
  • Voeg (na het opscheppen) rasp van de limoen toe aan het gerecht. Proef en breng op smaak met peper en zout.