Irené

Irene is een ‘vorstelijk lekkere aardappel’ die ook wel winteraardappel genoemd wordt. Het ras smaakt namelijk erg lekker bij winterse kost. Irene wordt vooral in het noorden van Nederland geteeld en gegeten. Irene is een zeer kruimige aardappel en te herkennen aan de egale ronde vorm en wat dieper liggende ogen. De aardappelen koken erg snel af en blijven niet heel in de pan. Daardoor is deze aardappel vooral geschikt voor stamppot en puree.

 

Tip

Omdat Irene aardappelen snel afkoken kun je ze het beste gaar stomen in een klein laagje water.

 

Verkrijgbaar

September t/m april

 

Voedingswaarden per 100 gram aardappel rauw

Energie - 88 kcal

Energie - 371 kJ

Zout - 0,2 g

Vetten, waarvan - 0 g

verzadigde vetzuren - 0 g

Koolhydraten, waarvan - 19 g

* suikers - 1 g

* zetmeel - 18 g

AOAC-vezels - 1,8 g

Eiwit - 2 g

Calcium - 6 Mg

IJzer - 0,5 Mg

Fosfor - 6 Mg

Kalium - 450 Mg

Natrium - 20 g

Vitamine C - 14 Mg

Vocht - 77 g