Jägerschnitzel met gebakken aardappels en sperzieboontjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 ongepaneerde varkensschnitzels
zak à 500 gram Poiesz sperziebonen
zak à 450 gram Peka krielaardappelen in schil
1 pakje à 200 gram ambachtelijke spekreepjes
1 bakje à 175 gram gesnipperde ui
1 bakje à 250 gram Poiesz champignons
1 bosje bosui
Verse peterselie
2 theelepels Inproba gehakte knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
4 eetlepels Perfekt zilveruitjes
Perfekt bloem
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
Croma bak en braad
Becel vloeibare koken, bakken en braden
Perfekt olijfolie traditioneel

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels olijfolie en vloeibaar culinair in de wok en laat dit heet worden. Bak de aardappels krokant goudbruin. Kook de sperziebonen beetgaar.
Doe zout en peper op de schnitzels, druk het vlees in de bloem en klop de overtollige bloem eraf. Doe 2 eetlepels bak en braad in de pan en bak de schnitzels aan elke zijde  goudbruin gedurende 1 minuut. Leg de schnitzels apart.
Bak de spekjes uit en voeg de uitjes toe. Borstel ondertussen de champignons schoon ( niet wassen anders verliezen ze smaak) en snijd deze in vieren. Voeg de gehakte knoflook toe en ontzuur kort 1 eetlepel tomatenpuree door deze even te verhitten in de pan. Roer het geheel door elkaar. Voeg 4 eetlepels zilveruitjes toe zonder vocht. Nu één eetlepel bloem toevoegen en doorroeren totdat de bloem volledig is opgenomen. Blus dit af met een glas rode wijn en laat het inkoken. Verwarm de schnitzels in de saus. Snijd ondertussen de bosuitjes in fijne ringetjes en strooi deze over de aardappels.


Opmaken
Dresseer de aardappels op het bord. Leg de sperzieboontjes ernaast. Leg de Jägerschnitzel erbij en giet er een schep gevulde saus overheen!

 

TIP:

Wijntip: Gallo Cabernet Sauvignon