Kabeljauw met garnalen verse spinazie a la crème

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 kabeljauwfilets              
16 grote garnalen    
1/2 eetlepel grof zeezout                      
1 zak à 300 gram gewassen spinazie                
1 zak à 450 gram voorgekookte krieltjes 
4 plakken wit casinobrood                                                 
4 cocktailtomaten             
1 dl kookroom Blue Band finesse voor koken
2 eetlepels vloeibare Blue Band
zout
zwarte peper          
traditionele olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de krieltje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten boven kruislings in en ‘vouw’ de tomaat open. Doe in de tomaat een paar korrels grofzeezout, peper en een beetje olijfolie. Zet de tomaatjes in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 10 minuten. Snijd de korsten van het brood en snijd de plakken brood in gelijke blokjes. Doe royaal olijfolie in de koekenpan, laat dit heet worden en bak de stukjes brood goudbruin. Strooi er een beetje zeezout op en bewaar de croutons eventueel in een afgesloten trommel.

Dep de kabeljauwfilet droog met een stukje keukenpapier. Breng de kabeljauw op smaak met peper en zout. Verhit 1 eetlepel vloeibare Blue Band in een pan. Laat de filet net zolang in de koekenpan liggen totdat de zijkanten van de filet wit worden, 1x omdraaien en nog 2 minuten dicht schroeien. Haal met een spatel de kabeljauw uit de koekenpan en leg deze apart. Bak in dezelfde bakboter de wokgarnalen. Voeg naar zout en peper toe.

Doe in een koekenpan een beetje vloeibare Blue Band. Laat dit heet worden en voeg in 1 keer de spinazie toe. Roerbak de spinazie kort, voeg een scheutje room toe om er ‘à la crème’ van te maken. Breng het op smaak met zout en peper. Doe de kabeljauw en de garnalen nog even kort 2 minuten in de oven op 180°C.

 

Opmaken:
Gebruik voorverwarmde borden. Doe de spinazie op het bord en leg daar bovenop de kabeljauw en de garnalen. Strooi de croutons eromheen en leg als laatste de gepofte tomaat er bovenop.

TIP:

Wijn: Intis Sauvignon Blanc San Juan