Kalkoenfilet met spinaziefettucine in roomsaus met kaas en veldsla

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram kalkoenfilet
1 pak Pastella Fettucini spinazie
½ bosje verse peterselie

½ bosje verse selderij
4 kleine teentjes verse knoflook
1 pakje verse bieslook
1 flesje Blue band kookroom
1 zakje geraspte oude kaas
1 zakje Poiesz veldsla
1 zakje Fresh Friends thousand island dressing

Perfekt olijfolie extra vierge
Perfekt margarine vloeibaar
Verstegen peper en zout molens

Bereidingswijze

  • Begin met het wassen van de handen! Kip en kalkoen zijn gevoelig voor kruisbesmettingen. Gebruik een tang of was na elke handeling je handen. Ook het materiaal zoals snijplanken en mengkommen schoonmaken wanneer het in aanraking is geweest met de rauwe kalkoen.
  • Doe zout en peper op de kalkoenfilet, laat de vloeibare margarine goed uitbruisen en schroei de filet kort dicht in de hete vloeibare boter door met de filet door de pan te ‘lopen’. Bewaar het braadvocht en laat de kalkoenfilet in aluminiumfolie rusten zodat deze warm blijft. Kook de Fettucini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Afgieten, met heet water afspoelen en daarna terug in de pan. Maak de pasta lekker met olijfolie, peper en zout uit de molen.
  • Pluk de selderij en peterselie, pel de knoflookteentjes en doe dit bij elkaar in een keukenmachine. Draai de kruiden en de knoflook in ongeveer 5 seconden ragfijn. De bieslook niet in de keukenmachine, maar snijden met een keukenmes in kleine ringetjes! Geen keukenmachine? Dan ook de selderij, peterselie en knoflook fijnhakken met een keukenmes.
  • Verhit de afgekoelde bakboter iets, voeg een scheut kookroom toe en roer de saus glad. Als de saus schift iets water toevoegen (eetlepel). De kalkoen trancheren op een schone snijplank en het vocht van het vlees bij de saus doen. Voeg ook de kruiden toe en laat dit kort koken. Maak de veldsla aan met de dressing. Leg op voorverwarmde borden de pasta, daarbovenop de kalkoen, dan de saus erover en bestrooien met geraspte kaas. Afmaken met de salade.
TIP:

Wijntip:  Marquis de St. Felix blanc Franse wijn