Kant en klare gehaktballetjes met roergebakken basis roerbak en witte rijst

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

3 pakket balletje half om half rauw
1 zak à 600 gram roerbakgroente basis
1 pak Perfect Basmati rijst à 400 gram
Perfect vloeibaar culinair
Perfect Olijfolie traditioneel
1 flesje Perfect Ketjap Manis
1 theelepel gehakte knoflook
6 gemberbolletjes en 2 eetlepels siroop
2 theelepel Tabasco
2 eetlepel Koopmans Maïzena
350 gram vers fruitmix
3 bananen
1 pak Perfect kroepoek

Bereidingswijze

Werkwijze:
Begin met het koken van de Basmati rijst, en lees de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de koekenpan en laat 3 eetlepels vloeibaar culinair heet worden. Goed laten uitbruisen,
1 balletje in de pan…deze sist? Dan mag alles in de koekenpan. Bak de balletjes goudbruin en draai met de koekenpan. Wanneer de balletjes mooi goudbruin zijn uit de pan scheppen op een schoon bord.


De ketjapsaus:
Zet de steelpan op hoog vuur, verhit 2 eetlepels Perfect olijf olie en voeg een theelepel gehakte knoflook toe. Blus het af met een half flesje Perfect Ketjap Manis en voeg 3 eetlepels water toe. Maak de saus extra pittig met 2 theelepels tabasco en 2 eetlepels siroop van gember. Laat de saus koken en bind de saus met 2 eetlepels maïzena die eerst opgelost zijn in 2 eetlepels water. Al roerende met een straaltje de maïzena pap toevoegen aan de kokende ketjap. Laat de saus 2 minuten goed doorkoken en houd deze warm.


Vers fruit salade:
Pel de banaan en snij deze in schuine plakken. De hoeveelheid is hetzelfde alleen het lijkt royaler. Hak 6 gemberbolletjes fijn en meng dit door de salade. Dit geeft de frisse salade een extra Oosters tintje!
Neem de inmiddels afgekoelde gehaktballetjes en voeg ze toe aan de saus. Verwarm de gehaktballetjes in de saus. Nu de roerbakgroente, verhit 1 eetlepel olijfolie in de wok, voeg 1 theelepel gehakte knoflook toe en roerbak de groenten kort. Op smaak brengen met zout en peper uit de molen naar smaak.


Gerecht afmaken:
Gebruik altijd voorverwarmde borden! Met behulp van een PVC buis ring kan je een prachtig timbaaltje rijst maken. Zie het instructiefilmpje. Verdeel de gehaktballetjes op het bord, dresseer de roerbak groenten erbij en garneer met kroepoek.
De fruitsalade apart serveren. Lekker met een koel glas witte Chardonnay!

TIP:

Wijntip: La Chasse Chardonnay