Drachten Centrum Oudeweg 34 A 9203 AH DRACHTEN
Vandaag geopend van 08:00 tot 21:00
Franeker Julianastraat 1 8801 JH FRANEKER
Vandaag geopend van 07:00 tot 21:00
IJlst Dassenboarch 32 8651 BW IJLST
Vandaag geopend van 08:00 tot 21:00
Norg Brinkhofweide 6 9331 AD NORG
Vandaag geopend van 08:00 tot 21:00
Witmarsum Arumerweg 72 8748 AE WITMARSUM
Vandaag geopend van 08:00 tot 21:00
Zuidhorn De Dorpsvenne 1 d 9801 DA ZUIDHORN
Vandaag geopend van 08:00 tot 21:00

Kenteken overschrijven

Heeft u een andere auto, motor, scooter, boot, caravan of ander voertuig gekocht? Vergeet het kentekenbewijs van dit voertuig dan niet over te schrijven op uw naam. Een kenteken overschrijven kan bij de servicepoints in onze Poiesz supermarkten met een PostNL-postkantoor. 

Op deze locaties kunt u het kenteken overschrijven

U kunt het kenteken van uw nieuwe voertuig laten overschrijven bij het servicepoint van uw Poiesz supermarkt met een PostNL-postkantoor. Onderstaand vindt u alle betreffende supermarkten van Poiesz waar u terecht kunt voor uw kenteken overschrijven.

 

Stappenplan voor het kenteken overschrijven

Een kenteken overschrijven kan vanaf 18 jaar (16 jaar wanneer het gaat om een brommer). Kom samen met de koper of verkoper van het voertuig naar ons servicepoint om het kenteken over te schrijven. Het overschrijven is binnen enkele stappen geregeld:

 

Stap 1. Verzamel alle documenten

  • Het originele tenaamstellingsbewijs (verkoper)
  • Het overschrijvingsbewijs of kentekenbewijs met de tenaamstellingscode 
  • Een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, rijbewijs of identiteitskaart) (koper) 

 

 

Stap 2. Schrijf het voertuig over op uw naam

 

 

Stap 3. Bewaar het tenaamstellingsverslag

  • Bewaar de kassabon. Dit is een schriftelijk bewijs dat de auto is overgeschreven. Schrijf voor de zekerheid deze tenaamstellingscode ergens anders op
  • Binnen twee werkdagen ontvangt u een nieuw kentekenbewijs en het tweede deel van de tenaamstellingscode

 

 

Stap 4. Geef het vrijwaringsbewijs aan de verkoper

  • Bij het overschrijven ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het voertuig op uw naam staat. De verkoper kan hiermee aantonen niet meer verantwoordelijk te zijn voor het voertuig.

Voertuigen overschrijven

Wanneer u de auto via een dealer koopt dan zorgt de autodealer ervoor dat het kenteken op uw naam komt te staan. In dit geval hoeft wordt het kenteken automatisch overgeschreven op uw naam. Koopt u een auto of ander voertuig van een particuliere verkoper? Dan is het belangrijk om het kenteken zelf over te schrijven. Na het overschrijven van het kenteken is het voertuig officieel van u. Bekijk hier bij welke Poiesz Supermarkten u terecht kunt om het kenteken over te laten schrijven.

Auto overschrijven

Wanneer u de auto via een dealer koopt dan zorgt de autodealer ervoor dat het kenteken op uw naam komt te staan. In dit geval wordt het kenteken automatisch overgeschreven op uw naam en hoeft u hier zelf niets voor te doen. 

 

Koopt u een auto van een particuliere verkoper? Dan is het belangrijk om het kenteken van uw auto zelf over te schrijven. Na het overschrijven van het kenteken is de auto officieel van u. 

 

Voor het overschrijven van het kenteken van een auto moet u minstens 18 jaar zijn. Bekijk het stappenplan dat hierboven staat beschreven voor verdere informatie. 

 

 

Motor overschrijven

Wanneer u een motor heeft gekocht dan zal het kenteken overgeschreven moeten worden op uw eigen naam. Hiervoor kunt u terecht bij een van onze Poiesz supermarkten. De kosten voor het overschrijven van een motor is landelijk bepaald en zijn overal hetzelfde. Bij welke Poiesz Supermarkten u uw motor kunt overschrijven vindt u hier

 

Scooter overschrijven

Bij het kopen of verkopen van uw nieuwe brommer of scooter moet het kenteken over worden geschreven naar de nieuwe eigenaar. Vanaf dat moment is de nieuwe eigenaar verantwoordelijk voor de verzekering en belasting van de scooter. Bij Poiesz kunt u uw scooter- of brommerkenteken laten overschrijven. 

Boot overschrijven

Heeft u een boot met kenteken gekocht? Dan zal het kenteken van de boot overgeschreven moeten worden op uw naam. Ook bij het kopen van een vaartuig (motorboot, waterscooter of jetski) met een registratiebewijs voor uw eigen bedrijf, moet u als nieuwe eigenaar het registratiebewijs op uw eigen bedrijf overschrijven. Neem het registratiebewijs en een geldig ID-bewijs mee om uw boot te kunnen overschrijven.

 

Caravan of aanhangwagen overschrijven

Heeft u kortgeleden een caravan of aanhangwagen gekocht met een gewicht hoger dan 750 kilo? Dan moet u deze overschrijven op uw naam. Hiervoor kunt u bij een van onze servicepoints met PostNL-postkantoor terecht. Vind hieeen Poiesz servicepoint bij u in de buurt.