Kenteken overschrijven

Heeft u een auto, motor, scooter, boot, caravan of ander voertuig gekocht? Vergeet dit voertuig dan niet op uw naam te zetten. Hiervoor kunt u terecht bij onze servicepoints met een PostNL postkantoor, beschikbaar bij verschillende Poiesz filialen.

Stappenplan voor het kenteken overschrijven

Kom samen met de (ver)koper van het voertuig naar ons servicepoint om het kenteken over te schrijven. Het overschrijven is binnen enkele stappen geregeld:

 

Stap 1. Verzamel alle documenten

  • Het originele tenaamstellingsbewijs (verkoper).
  • Het overschrijvingsbewijs of kentekenbewijs met de tenaamstellingscode.
  • Een geldig legitimatiebewijs (koper)

 

 

Stap 2. Schrijf de auto over op je naam

 

 

Stap 3. Bewaar het tenaamstellingsverslag

  • Bewaar de bon. Dit is een schriftelijk bewijs dat de auto is overgeschreven.
  • Binnen twee dagen ontvangt u de kentekencard. Bewaar deze goed. 

 

 

Stap 4. Geef het vrijwaringsbewijs aan de verkoper

  • Bij het overschrijven ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Dit is het bewijs dat het voertuig op uw naam staat. De verkoper kan hiermee aantonen niet meer verantwoordelijk te zijn voor het voertuig.

 

Auto overschrijven

Wanneer u de auto via een dealer koopt dan zorgt de autodealer ervoor dat het kenteken op uw naam komt te staan. In dit geval wordt het kenteken automatisch overgeschreven op uw naam. 

 

Koopt u een auto van een particuliere verkoper? Dan is het belangrijk om het kenteken zelf over te schrijven. Na het overschrijven van het kenteken is de auto officieel van u. 

 

Voor het overschrijven van het kenteken moet u minstens 18 jaar zijn. Bekijk het stappenplan dat hierboven staat beschreven voor verdere informatie. 

 

 

Motor overschrijven

Wanneer u een motor heeft gekocht dan zal deze overgeschreven moeten worden op uw eigen naam. Hiervoor kunt u terecht bij een van onze filialen. De kosten voor het overschrijven van een motor is landelijk bepaald. Welke Poiesz Supermarkten er mee doen vindt u hier

 

Scooter overschrijven

Bij het kopen of verkopen van uw nieuwe brommer of scooter moet het kenteken over worden geschreven naar de nieuwe eigenaar. Vanaf dat moment is de nieuwe eigenaar verantwoordelijk voor de verzekering van het voertuig. 

Boot overschrijven

Heeft u een boot met kenteken gekocht? Dan zal deze over geschreven moeten worden op uw naam. Ook bij het kopen van een vaartuig (motorboot, waterscooter of jetski) met een registratiebewijs voor uw eigen bedrijf moet u als nieuwe eigenaar het registratiebewijs op uw eigen bedrijf overschrijven.

 

Caravan overschrijven

Heeft u kortgeleden een caravan gekocht met een gewicht hoger dan 750 kilo? Dan moet u deze overschrijven op uw naam. Hiervoor kunt u bij een van onze servicepoints terrecht. Vind hieeen Poiesz servicepoint bij u in de buurt.