Kerriesoep met breekbrood
Boodschappenlijstje

4 personen

Kippenbouillon:
1 liter water
400 gram kipbraadsticks
1 à 2 uien
2 laurierblaadjes
een halve winterwortel
2 foelieblaadjes.

Soep:
2 eetlepels vloeibaar culinair
1 ui
1 rode peper
2 knoflooktenen
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
2 eetlepels bloem
2 kippenbouillonblokjes
100 ml kokosmelk
1 bakje verse taugé
4 eetlepels gesneden bieslook

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze


Voor de kippenbouillon zet u de kipbraadsticks met 1 liter koud water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg de ui, laurierblaadjes, wortel en foelieblaadjes toe. Laat het 1 uur trekken. Pluk de kip en houd deze apart. Haal de laurier- en foelieblaadjes uit de bouillon. Doe 2 eetlepels vloeibaar culinair in de pan. Fijngesneden ui en knoflook erbij en fruit alles zachtjes aan. Voeg vervolgens de kerrie toe. Roer 2 eetlepels bloem door de pan. Voeg daarna de eigengemaakte bouillon met 2 blokjes kippenbouillon en de kokosmelk toe. Breng het geheel tegen de kook aan. Houd het 5 minuten op deze temperatuur. Zeef de soep en houd deze warm. Snijd de peper ragfijn en voeg deze toe aan de soep. Laat dit 5 minuten meekoken. Breng de soep desgewenst verder op smaak met zout en peper. Leg vervolgens in elk soepbord: verse taugé, geplukte kip en gesneden bieslook. Schenk de soep erover en serveer het met breekbrood. Eet smakelijk!

 

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.