Kipcurry met rijst, verse mango en Chinese kool
Boodschappenlijstje

4 personen

4 kipfilets

2 rode uien

1 gele paprika

1 Chinese kool

1 mango

verse koriander

1 teentje verse knoflook

1 citroen
1 blik à 400 ml Sum Sam Kokosmelk
4 koffiekopjes zilvervliesrijst

2 eetlepels traditionele olijfolie

2 theelepels Verstegen curry

zout

zeper

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar vervang 300 ml water door 300 ml kokosmelk. Snijd de kipfilet in blokjes.

Breng de kip op smaak met peper, zout en 2 theelepels curry. Zorg dat elk kipfiletblokje bedekt is met de kruiden. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Bak hierin de kip goudbruin. Snijd het teentje knoflook fijn en doe dit bij de kip. Haal de kip uit de pan zodra deze gaar is.

Snijd de uien in ringen en de paprika in blokjes. Bak deze in de pan waar de kip in is gebakken totdat de uien glazig zijn. Dit voorkomt dat de kip te lang wordt gebakken en dus droog wordt. Snijd ondertussen de kool in reepjes. Voeg nu de kip weer toe en doe de fijngesneden kool erbij. Giet het restje kokosmelk erbij. Breng de kipcurry op smaak met de rasp van de citroen. Rasp alleen het gele gedeelte van de schil. Niet het witte gedeelte want dat is bitter.

Voeg op het laatst wat vers gesneden koriander naar smaak toe aan de kipcurry. Roer het geheel door.

Wijn: Arthur Metz Pinot blanc

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.