Kipfilet met abrikozen-gembersaus geserveerd met rijst, peultjes en wortels
Boodschappenlijstje

4 personen

4 kipfilets
1 schaal Qualino abrikozen
1 flesje Blue Band kookroom finesse light
1 eetlepel Conimex gembersiroop
4 Toko Lien gemberbolletjes 
2 theelepels Inproba gehakte knoflook
2 eetlepels gesnipperde ui
1 eetlepel bloem
1 kippenbouillonblokje (voor 5 dl bouillon)
150 gram Poiesz peultjes
200 gram Poiesz waspeen
200 gram Perfekt witte rijst
1 schaaltje verse peterselie
Perfekt Vloeibare bak en braad
2 theelepels Verstegen kerriepoeder
Verstegen zeezout
Verstegen zwarte peper

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Doe 2 eetlepels vloeibare bak en braad in een koekenpan en laat deze heet worden. Doe zout en peper uit de molen en een beetje kerriepoeder op de kipfilets. Schroei de filets dicht in de hete bak en braad en gebruik hierbij een tang (niet een vork, anders prik je het kippenvlees ‘lek’ en lopen de sappen eruit). Leg het vlees met het braadvocht op een vuurvaste schaal. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook het water voor de groenten, voeg eerst de panklare worteltjes toe en punt ondertussen de peultjes. De peultjes moet je met de hand punten om de draad eruit te halen (met een mes dan snijd je de draad door). Wanneer de worteltjes bijna gaar zijn de peultjes toevoegen. De peultjes moeten kort meekoken. Ze mogen best een beetje knapperig zijn, dat is lekker.
De saus: Gebruik het braadvocht van de kip, voeg 2 eetlepels gesnipperde ui toe en fruit dit aan. Niet laten kleuren anders worden de uitjes bitter. Voeg 2 eetlepels gehakte knoflook toe en laat dit mee fruiten. Nu de 2 theelepels kerriepoeder toevoegen. Los de kerriepoeder op in de boter met de uien en voeg daarna 2 eetlepels bloem toe. Roer met een spatel totdat alle bloem is opgenomen. Nu de kippenbouillon toevoegen en met een garde roeren tot er een gladde saus ontstaat. Pas op, doe er niet teveel bouillon in één keer bij, anders wordt de saus misschien te dun. Je kan altijd nog toevoegen maar eruit halen lukt niet. Maak de saus op smaak met gembersiroop en kookroom. Zeef de saus en houd deze warm. Hak de gemberbolletjes fijn en halveer de abrikozen. Vermeng dit met de gehakte peterselie en houd het apart. Doe de kipfilets 4 minuten in de oven 180°C. Gebruik voorverwarmde borden. Maak een timbaaltje van rijst. Vet een kopje in met olie, vul het kopje met warme rijst en druk dit stevig aan. ‘Los’ vervolgens het timbaaltje rijst op het bord. Leg de kipfilet op het bord en beleg de kipfilet met een handje van de abrikozen/gember/peterseliemix. Giet de hete saus erover, dresseer de groenten erbij en serveer direct.

Wijntip: Gato Negro Chardonnay

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.