Kiphaasjes met witte kool kerrie, rozijnen en aardappelblokjes

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram kiphaasjes
300 gram gesneden witte kool extra fijn
100 gram Perfekt sultana rozijnen
400 gram Poiesz aardappelblokjes
1 fles Perfekt olijfolie traditioneel
1 fles Perfekt margarine vloeibaar
2 theelepel Verstegen hot curry
1 eetlepel roomboter
1 flesje kookroom
Zout en peper

Bereidingswijze

  • Was de rozijnen en wel deze daarna door ze in een schaal in een laagje warm water te zetten. Laat de rozijnen staan. Doe zout, peper en een theelepel hot curry op de kiphaasjes. Schroei de kiphaasjes kort goudbruin in de vloeibare margarine. Doe eerst de hitte test met 1 stukje kiphaas in de pan. Sist het kiphaasje? Dan mag alles in de pan. Schroei alles kort goudbruin en haal de kiphaasjes uit de pan. Giet de bakboter over de kiphaasjes.
  • Verhit 1 eetlepel vloeibare margarine samen met 1 eetlepel olijfolie in de koekenpan en laat deze goed heet worden. Doe ook hier de hitte test met 1 aardappelblokje in de pan. Sist deze? Dan mag de rest erbij. Bak de aardappeltjes goudbruin.
  • Spoel de rozijnen af met heet water. Doe 1 eetlepel boter in de pan en laat dit heet worden. Doe vervolgens de kool in de pan en bestrooi het met zout, peper en een theelepel hot curry. Roerbak de kool en voeg de rozijnen toe. Maak er een a la crème van door de kookroom toe te voegen. Laat het kort koken, niet te lang want de kool mag best een beetje knapperig zijn.
  • Doe de kip nog 3 minuten in een oven van 180°C of verwarm deze nog even in de pan. Niet te lang anders worden de kiphaasjes te droog. Dresseer de kip, kool en aardappels op een bord en serveer er een mooi glas Colombard Chardonnay bij!
TIP:

Gebruik voorverwarmde borden. Een vetarm alternatief voor room is eventueel magere melk. Daarna afbinden met een eetlepel maïzena opgelost in koude melk. Kort doorkoken en klaar!

 

Wijntip:  Hardy’s Sailing Colombard Chardonnay