Kippendijen Yakitori

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 500 gram kippendijenfilet
  • 1 zak Oosterse roerbakgroenten
  • 2 gesneden bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 gram verse gember
  • 3 eetlepels gedroogde uitjes
  • 2 dl soja saus
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels bruine basterd suiker
  • 1 theelepel sambal
  • 4 theekopjes Lassie half volkoren rijst

Bereidingswijze

  • Doe de sojasaus, basterdsuiker en een theelepel sambal in een steelpan.
  • Pers de knoflook door met de platte kant van het mes het teentje plat te drukken. Schil en snijd de gember in dunne plakjes en voeg dit samen met de knoflook toe aan de sojasaus.
  • Breng de yakitorisaus aan de kook en laat het op laag vuur 15 minuten zacht inkoken tot het stroperig wordt. Schenk het door een zeef en vang dit op in een kommetje.
  • Snijd de kippendijfilet in kleine satéstukjes. Rijg deze aan de satéprikkers. Laat wat ruimte tussen de blokjes.
  • Bestrijk de kipspiesen met een keukenkwast met de yakitorisaus. Verhit een grillpan en gril de spiesen in 6 minuten gaar.
  • Draai ze elke 30 seconden en bestrijk ze steeds opnieuw met de saus.
  • Pas op, het vuur niet te hoog want het verbrandt snel. Houd de sateetjes warm.
  • Kook de 4 kopjes rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de bosuitjes ragfijn en houd ze apart.
  • Verhit de wokpan met een scheutje olijfolie, roerbak de Oosterse groenten kort en doe er een schep yakitori saus bij.
  • Dresseer alle ingrediënten op een voorverwarmd bord en bestrooi op het laatste moment de bosuitjes en de gedroogde uitjes over de yakitori saté.