Krokante gehaktschnitzel met spinazie a la crème, gekookt ei en nieuwe aardappelen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

Ingrediënten voor 4 personen:
4 gehaktschnitzels                                        
1 zak à 300 gram gewassen spinazie
500 gram nieuwe aardappels
2 eieren
125 ml kookroom
klontje roomboter

Vloeibaar culinair
1,5 eetlepel aardappelzetmeel
verse nootmuskaat

zout

Bereidingswijze

Verhit 2 royale eetlepels vloeibaar culinair in een koekenpan en schroei de gehaktschnitzels om en om tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 180° C

Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water. De schil van nieuwe aardappelen kan er om blijven. Dit geeft extra smaak aan de aardappel. Zet de aardappelen op met zoveel water dat ze net niet onder staan. Doe een beetje zout op de aardappels. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat de aardappelen in 20 minuten gaar koken. Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen.

Kook de eieren 7 minuten in kokend water

Los 1 eetlepel aardappelzetmeel op in een beetje water.

Verhit in een wokpan een eetlepel vloeibaar culinair. Voeg de spinazie toe. Prik aan een vork een teentje knoflook. en roer met deze vork door de spinazie.

Giet de kookroom bij de spinazie als de spinazie geslonken is. Schep dit om. Giet het aardappelzetmeelmengsel met een klein straaltje al roerend bij de spinazie. Breng het op smaak met een beetje zout en nootmuskaat.

Snijd de schnitzels in reepjes. Doe de reepjes op een schaal nog 3 minuten
in een oven van 180° C.

Dresseer de spinazie op een voorverwarmd bord. Leg de krokante kipreepjes op de spinazie met de gekookte eieren.

Serveer de nieuwe aardappels. Doe voor het opdienen een klontje roomboter op de aardappels doen en laten dit smelten.

TIP:

Wijntip: La Châsse rouge