Lente Risotto met vegetarische kipstukjes en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Poiesz verspakket voor Lente Risotto
  • 1000 ml water
  • 300 g kipfilet in blokjes
  • 40 g Parmezaanse kaas
  • 2 el. olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

  1. Maak de groenten schoon. Pel en snipper de knoflook en ui.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snijd de citroen door de helft en haal de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Maak 1 liter bouillon door de bouillonblokjes in kokend water op te lossen.
  4. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de knoflook en ui toe en bak 1 minuut mee op laag vuur. Voeg de rest van de groenten toe en bak 5 minuten mee op middelhoog vuur.
  5. Verhit ondertussen 1 el olijfolie in een pan. Voeg de risottorijst toe en schep deze om. Voeg 500 ml van de bouillon toe en laat dit ongeveer 10 minuten op laag kokend vuur in de rijst trekken.
  6. Voeg herhalend een scheut van de resterende bouillon toe totdat de rijst smeuïg en bijna gaar is.
  7. Voeg de groenten samen met de tijm en de Parmezaanse kaas toe en bak nog 2 minuten door. Voeg naar smaak citroensap toe.
  8. Proef en breng op smaak met peper en zout.