Lodewijker stokbrood met brie, walnoten en honing

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • Lodewijker stokbrood
  • Walnoten
  • Honing
  • Brie

Bereidingswijze

  • Snijd het stokbrood en de brie in plakken.

  • Beleg het stokbrood met plakken brie.

  • Garneer met walnoten en een drupje honing.

 

Lodewijker stokbrood

Borrelen is heerlijk met het stokbrood van Lodewijker. Ambachtelijk gebakken en met de smaak van vroeger, vernoemd naar onze oprichter Lodewijk Poiesz. In 1923 opende Lodewijk Poiesz de eerste Poiesz in Sneek. In die tijd ging het leven minder snel dan nu. Oude ambachten leefden nog. Er waren toen nog korenmolens waar de molenaar op ambachtelijke wijze meel maakte. Daarvan maakte de plaatselijke bakker deeg dat hij in alle rust liet rijzen. Vervolgens bakte hij er brood van in een echte steenoven. Het is dit pure brood dat de Poiesz bakker heeft geïnspireerd tot het ontwikkelen van de Lodewijker.