Malse kipfilethaasjes met pasta en aardappelen alla Genovese

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

300 gram kipfilethaasjes
1 pak spaghetti
1 zak mini krieltjes
20 gram verse basilicum
4 teentjes verse knoflook
olijfolie extra vierge
2 eetlepels Pesto alla Genovese
200 gram verse sperzieboontjes
5 verse tomaten
peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

Kook de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in kokend water. Punt ondertussen de boontjes door de puntjes er in één keer af te snijden met een koksmes. Voeg de boontjes en een snufje zout toe aan de kokende spaghetti en kook het beetgaar. Voeg ook de minikrieltjes toe en laat deze meekoken. Is alles gaar? Haal een klein beetje kookvocht uit de pan en houd dit apart. Afgieten en niet koud spoelen! Doe zout en peper op de kiphaasjes, doe 2 eetlepels olijfolie in de pan en laat deze heet worden. Hak de knoflook en houd deze apart. Doe 1 kiphaasje in de olie, sist deze? Dan mogen ook de andere kiphaasjes in de hete wok. Laat ze goudbruin kleuren en voeg de gehakte knoflook toe. Houd de kiphaasje warm.

Zet een pan op met heet water en laat deze koken. Doe in de tomaten een kruisje aan de onderkant en de bovenkant. Zet een kom met koud water klaar, doe de tomaten 10 seconden in het kokende water en dompel ze daarna in het koude water. Het velletje kan nu gemakkelijk worden verwijderd. Halveer de tomaat en snijd ook de helft doormidden (alles in ¼ partjes).
Verwijder de pitjes zodat het vruchtvlees over blijft. Snijd met een koksmes de verse basilicum en bewaar ook een gedeelte voor de spaghetti. Maak de tomaten op smaak met verse basilicum, olijfolie en peper en zout uit de molen. 

Doe de spaghetti Genovese in een kom, maak het lekker met een eetlepel pesto, olijfolie, peper, zout en verse basilicum. Roer het door met een vork. Is het te droog? Voeg dan een eetlepel kookvocht toe aan de spaghetti Genovese. Dresseer de spaghetti op een voorverwarmd bord met de warme kiphaasjes. Doe er een paar partjes tomatensalade bij en garneer met een blaadje verse basilicum. Heerlijk met een koel glas rosé!

TIP:

Wijntip: Marquis de Saint Felix rosé