Malta

Malta aardappelen komen van het gelijknamige eiland Malta. De rode kleigrond op Malta, de zeewind en de hoge temperatuur in de zomer spelen een belangrijke rol in de populaire smaak en goede kwaliteit van de Malta’s. Malta’s zijn rond-ovaal en hebben meestal een wat ruwe gele schil. De aardappel is nogal bloemig en heeft een specifieke, ‘jonge’ smaak.

Het is een smakelijke aardappel met allerlei toepassingsmogelijkheden. Ze zijn geschikt om te koken, bakken, poffen, stampen en pureren en om friet van te maken.

 

Verkrijgbaar

April t/m juni

 

Voedingswaarden per 100 gram aardappel rauw

Energie - 88 kcal

Energie - 371 kJ

Zout - 0,2 g

Vetten, waarvan - 0 g

verzadigde vetzuren - 0 g

Koolhydraten, waarvan - 19 g

* suikers - 1 g

* zetmeel - 18 g

AOAC-vezels - 1,8 g

Eiwit - 2 g

Calcium - 6 Mg

IJzer - 0,5 Mg

Fosfor - 6 Mg

Kalium - 450 Mg

Natrium - 20 g

Vitamine C - 14 Mg

Vocht - 77 g