Mini tortilla met hartige hamlappen

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 pakje Tex-mex Mini tortilla

500 gram hamlappen

40 gram Perfekt patentbloem

1 zak à 600 gram Poiesz roerbakgroente

1 bakje gesnipperde uitjes

1 busje Verstegen hot curry

2 theelepels Inproba gehakte knoflook

Perfekt olijfolie traditioneel

Perfekt culinair vloeibare boter

5 dl kippenbouillon

3 eetlepels Conimex gembersiroop

3 eetlepels Blue band finesse light

Verstegen peper molen

Verstegen zout molen

Veldsla en een tomaat voor garnering

Verse ananas en ananas schiller

Bereidingswijze

  • Doe zout en peper op de hamlappen. Bestrooi de hamlappen vervolgens naar smaak met de hot curry en doe er een schepje bloem op. Zorg ervoor dat de gehele hamlap in aanraking is geweest met de bloem. Doe de vloeibare boter in de pan, laat de boter goed heet worden en uitbruisen. Pak met een tang de hamlap. Leg het puntje van de hamlap in de hete boter, sist deze? Dan mag de hamlap in de pan. Bak de hamlap gedurende 5 à 8 minuten goudbruin. Schil ondertussen de ananas met de ananasschiller. Doe van te voren een test: kan je gemakkelijk een blaadje uit de kruin van de ananas trekken? Dan is de ananas rijp. Houd de schijven ananas apart. Haal het vlees uit de pan en bewaar de bakboter. Het vlees mag koud worden, dat is niet erg.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en voeg naar smaak ca. 1 kleine eetlepel hot curry toe. Doe er een gesnipperd uitje bij met een theelepeltje gehakte knoflook. Doe 2 eetlepels van de bakboter van de hamlappen erbij. Goed losroeren en vervolgens 3 eetlepels bloem toevoegen. Roer net zolang totdat alle bloem is opgenomen. Wat u nu heeft gemaakt heet een roux. Pak de koude kippenbouillon en doe een flinke scheut bij de roux. Roer dit met een garde goed door. Daarna de tweede hoeveelheid kippenbouillon toevoegen en weer glad roeren met de garde. Naar smaak de gembersiroop en de kookroom toevoegen en alles 10 minuten laten koken. 
  • Snijd de koude hamlap in reepjes. Doe 2 eetlepels olijfolie in de wok en laat dit goed heet worden. Vervolgens 2 eetlepels gesnipperde uitjes toevoegen, zachtjes aanfruiten en daarna een theelepeltje gehakte knoflook toevoegen. Dan in één keer de roerbakgroenten erbij doen en roerbakken. Voeg een beetje peper en zout uit de molen en een snufje hot curry toe. Doe nu het vlees erbij met 2 eetlepels kerriesaus. Goed roerbakken en houd het geheel warm.
  •  Doe de tortilla in de koekenpan, verwarm deze en maak de tortilla iets krokant op laag vuur. Doe de vulling in de tortilla, opvouwen en dresseer de tortilla op een voorverwarmd bord. Garneer met een royale schep kerriesaus en veldsla met tomaat.
TIP:

Wijntip: Gallo Chardonnay