Mosselen met mosselgroente farmer rauwkost, roomsaus en stokbrood
Boodschappenlijstje

4 personen

2 kilo mosselen

1 zakje Poiesz mosselgroenten

1 venkelknol

3 teentjes verse knoflook

½ flesje Blue Band kookroom

1 glas droge witte wijn

1 kuipje Bieze Farmer rauwkostsalade

Peper uit de molen

1 vers stokbrood

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Doe de mosselgroenten onderin de mosselpan, voeg de mosselen met het zeewater en een royaal glas witte wijn toe. Doe het deksel op de pan en het vuur op hoog. Na 4 à 5 minuten omschudden. Als de mosselen open gaan staan en ze los liggen in de schelp zijn ze klaar. Houd rekening met ongeveer 10 minuten.

Snijd voor de saus de venkel eerst in ringen en haal daarna het mes er nog paar keer doorheen zodat de venkel wat fijner wordt. Hak de knoflookteentjes fijn en verhit dit met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de venkel toe en laat het rustig meefruiten. Afblussen met het vocht van de mosselen (een koffie kopje vol), in laten koken en room erbij. Serveer dit bij de mosselen. De saus is heerlijk om je stokbrood in te dippen en af en toe een mosseltje. Serveer er Farmers salade bij en het genieten kan beginnen.

Controleer de mosselen op kapotte exemplaren en verwijder deze. De voorverkapte mosselen zijn gespoeld en zandvrij. Gebruik dus het zeewater wat in de verpakking zit dat geeft het gerecht een heerlijke zilte smaak!

 

Wijntip: Sauvignon Gato Negro

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.