Mosselen met mosselgroente, farmer rauwkost, roomsaus en stokbrood

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 kilo mosselen

1 zakje Poiesz mosselgroenten

1 venkelknol

3 teentjes verse knoflook

½ flesje Blue Band kookroom

1 glas droge witte wijn

1 kuipje Bieze Farmer rauwkostsalade

Peper uit de molen

1 vers stokbrood

Bereidingswijze

  • Doe de mosselgroenten onderin de mosselpan, voeg de mosselen met het zeewater en een royaal glas witte wijn toe. Doe het deksel op de pan en het vuur op hoog. Na 4 à 5 minuten omschudden. Als de mosselen open gaan staan en ze los liggen in de schelp zijn ze klaar. Houd rekening met ongeveer 10 minuten.
  • Snijd voor de saus de venkel eerst in ringen en haal daarna het mes er nog paar keer doorheen zodat de venkel wat fijner wordt. Hak de knoflookteentjes fijn en verhit dit met 1 eetlepel olijfolie. Voeg de venkel toe en laat het rustig meefruiten. Afblussen met het vocht van de mosselen (een koffie kopje vol), in laten koken en room erbij. Serveer dit bij de mosselen. De saus is heerlijk om je stokbrood in te dippen en af en toe een mosseltje. Serveer er Farmers salade bij en het genieten kan beginnen.
TIP:

Controleer de mosselen op kapotte exemplaren en verwijder deze. De voorverkapte mosselen zijn gespoeld en zandvrij. Gebruik dus het zeewater wat in de verpakking zit dat geeft het gerecht een heerlijke zilte smaak!

 

Wijntip: Sauvignon Gato Negro