Mosselen met tagliatelle mosterdsaus, verse tuinkruiden, tomaten en rucola

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

bak à 2 kilo verse Zeeuwse mosselen
1 zak à 200 gram Poiesz mosselgroenten
1 zakje à 75 gram Poiesz rucola
1 schaal à 250 gram Poiesz tros cherrytomaten
2 eetlepels Marne Franse Mosterd mild
bosje verse peterselie
bosje verse dille
2 dl Blue Band finesse voor koken light kookroom
½ flesje droge witte huiswijn
8 nestjes Grand‘Italia tagliatelle
Verstegen zwarte peper
Verstegen zeezout
2 eetlepels Perfekt olijfolie traditioneel

Bereidingswijze

Doe de mosselen in een grote pan en giet het vocht uit de verpakking erbij. Leg de mosselgroenten er bovenop en giet een half flesje witte huiswijn erbij. Breng dit aan de kook. Schud de mosselen regelmatig om met de deksel op de pan. Laat ze net zo lang koken totdat de schelpen open gaan staan.
Kook ondertussen de tagliatelle pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de dille en de topjes van de peterselie fijn. Houdt de kruiden apart.
Leg de tros cherrytomaten op de mosselen in de pan en sluit het deksel. Giet 1 theekopje mosselvocht in een steelpan en laat dit inkoken tot de helft. Voeg hierna 2 eetlepels mosterd toe. Roer dit goed door en voeg 2 dl kookroom toe. Laat het geheel inkoken tot sausdikte.
Haal de tomaatjes uit de pan en houd deze apart. Haal nu de mosselen uit de schelpen. Gebruik een lege schelp als tangetje om de andere mosselen uit de schelpen te halen.
Verhit in de wok 2 eetlepels olijfolie en laat dit heet worden. Doe de tagliatelle in de wok. Voeg ook de mosselen, rucola, de gesneden kruiden en saus toe. Roerbak dit alles kort.

TIP:

Wijn tip: Gallo Sauvignon blanc