Mosterdsoep met spekjes van Friese droge worst
Boodschappenlijstje

4 personen

1 à 2 eetlepels Marne grove mosterd pittig

1 à 2 eetlepels Marne Franse mosterd mild

50 gram Perfekt margarine

60 gram bloem

1 fijngesnipperde ui

1 blaadje laurier

1 liter bouillon van Perfekt rundvlees bouillonblokjes

2 dl kookroom

½ bosje fijn gesneden bieslook

Stokbrood

Toevoegen aan boodschappenlijstje

Bereidingswijze

Neem een pan van 3 à 4 liter. Laat de margarine uitbruisen en doe de ui met het laurierblad erbij, laat de ui niet kleuren. Doe in één keer de bloem erbij en roer met een spatel totdat er een bol ontstaat. Laat de bol van bloem langzaam op laag vuur garen gedurende 3 minuten.

Doe eerst een beetje koude bouillon erbij en roer met een garde de soep glad. Daarna langzaam de rest van de bouillon erbij en alles glad roeren. Laat de soep, onder af en toe roeren, minimaal 10 minuten goed doorkoken. Daarna de soep zeven. Zet de gezeefde soep terug op het vuur en voeg de mosterd en de room toe. Proef de soep en voeg eventueel naar smaak nog wat mosterd toe. Gebruik voorverwarmde soepkoppen of soepborden. Giet de kokende soep in de kom, afmaken met een scheutje room en wat fijn gesneden bieslook. Serveren met vers stokbrood.

Tip: Spekjes van Friese droge worst

Maak de mosterdsoep extra lekker met spekjes van Friese droge worst. Snijd een droge worst in dunne plakjes. Doe een klein klontje boter in de pan en bak de plakjes worst krokant goudbruin. Verdeel de worst over de soepkoppen. Giet de hete mosterdsoep er bovenop en garneer met bieslook, scheutje room en een plakje droge worst. Wilt u de spekjes van Friese droge worst bewaren? Laat de worst na het uitbakken uitlekken op een stukje keukenrol. De spekjes zijn daarna gedurende 3 dagen goed te bewaren in een afgesloten trommel.

Nog meer Wat Maak Je Menu recepten

Onder de 20 Aan jongeren onder de 18 jaar verkopen wij geen alcoholische dranken en tabak. Nog geen 25 jaar? Laat dan je legitimatie zien. De wekelijkse slijterij aanbiedingen zijn verkrijgbaar bij de slijterij van uw Poiesz supermarkt. In de supermarkten in Bergum (Mr. O. van Veenweg), Grou en Hurdegaryp hebben wij geen slijterij. Derhalve zijn de slijterij aanbiedingen helaas niet verkrijgbaar in genoemde supermarkten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.