1 zak à 400 gram gesneden macaroni roerbakgroenten
1 rode paprika
6 tenen knoflook
1 Spaanse peper
Paar stengels verse peterselie
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bloem
2 theelepels paprikapoeder
1 pak à 350 ml Heinz tomato frito
1 pot à 500 ml Struik kippenbouillon
200 gram Lassie basmati rijst
100 gram diepvries doperwten
Klontje roomboter
3 eetlepels kristalsuiker
Zout en peper
Bereidingswijze
Snij de sukadelappen in blokken. Breng het vlees op smaak met peper en 2 theelepels paprikapoeder. Strooi 2 eetlepels bloem erover en vermeng alles.
Verhit de vloeibaar culinair in een pan. Bak het vlees goudbruin.
Hak 6 tenen knoflook fijn.
Verwijder de pitjes van de Spaanse peper (snijd kapje eraf en maak er een draaiende beweging tussen de handpalmen). Snijd de peper ragfijn.
Voeg de Spaanse peper en gehakte knoflook bij het vlees in de pan.
Snij de paprika in blokjes.
Doe de paprika en roerbakgroenten bij het vlees. Roer door. Voeg daarna de uienringen toe en bak alles mee.
Snijd de trostomaten in gelijke delen en doe ze in de pan. Voeg ze bij het stoofvlees.
Giet de gezeefde tomaten bij het vlees en roer door.
Meng de bouillon met 200-250 ml water. Giet dit bij het vlees maar houd altijd een beetje bouillon achter. Er kan altijd nog bij maar niet meer eruit.
Voeg de laurierblaadjes toe. Laat het vlees zachtjes op een pitje 2-3 uur stoven.
Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Hak de peterselie fijn en houd ze apart.
Kook de doperwten gaar. Voeg als ze bijna gaar zijn een klontje boter en 3 scheppen suiker toe. Nog even koken en vervolgens afgieten. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe aan de doperwten.