- Noordertrots
- Verkozen tot beste supermarkt in vlees

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 4 rundsukadelappen
- 3 trostomaten
- 1 zak à 300 gram gesneden uienringen
- 1 zak à 400 gram gesneden macaroni roerbakgroenten
- 1 rode paprika
- 6 tenen knoflook
- 1 Spaanse peper
- Paar stengels verse peterselie
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels bloem
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 pak à 350 ml Heinz tomato frito
- 1 pot à 500 ml Struik kippenbouillon
- 200 gram Lassie basmati rijst
- 100 gram diepvries doperwten
- Klontje roomboter
- 3 eetlepels kristalsuiker
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Snij de sukadelappen in blokken. Breng het vlees op smaak met peper en 2 theelepels paprikapoeder. Strooi 2 eetlepels bloem erover en vermeng alles.
- Verhit de vloeibaar culinair in een pan. Bak het vlees goudbruin.
- Hak 6 tenen knoflook fijn.
- Verwijder de pitjes van de Spaanse peper (snijd kapje eraf en maak er een draaiende beweging tussen de handpalmen). Snijd de peper ragfijn.
- Voeg de Spaanse peper en gehakte knoflook bij het vlees in de pan.
- Snij de paprika in blokjes.
- Doe de paprika en roerbakgroenten bij het vlees. Roer door. Voeg daarna de uienringen toe en bak alles mee.
- Snijd de trostomaten in gelijke delen en doe ze in de pan. Voeg ze bij het stoofvlees.
- Giet de gezeefde tomaten bij het vlees en roer door.
- Meng de bouillon met 200-250 ml water. Giet dit bij het vlees maar houd altijd een beetje bouillon achter. Er kan altijd nog bij maar niet meer eruit.
- Voeg de laurierblaadjes toe. Laat het vlees zachtjes op een pitje 2-3 uur stoven.
- Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Hak de peterselie fijn en houd ze apart.
- Kook de doperwten gaar. Voeg als ze bijna gaar zijn een klontje boter en 3 scheppen suiker toe. Nog even koken en vervolgens afgieten. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe aan de doperwten.