Noorder goulash met witte rijst en doperwten

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 4 rundsukadelappen
  • 3 trostomaten
  • 1 zak à 300 gram gesneden uienringen
  • 1 zak à 400 gram gesneden macaroni roerbakgroenten
  • 1 rode paprika
  • 6 tenen knoflook
  • 1 Spaanse peper
  • Paar stengels verse peterselie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 pak à 350 ml Heinz tomato frito
  • 1 pot à 500 ml Struik kippenbouillon
  • 200 gram Lassie basmati rijst
  • 100 gram diepvries doperwten
  • Klontje roomboter
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Snij de sukadelappen in blokken. Breng het vlees op smaak met peper en 2 theelepels paprikapoeder. Strooi 2 eetlepels bloem erover en vermeng alles.
  • Verhit de vloeibaar culinair in een pan. Bak het vlees goudbruin.
  • Hak 6 tenen knoflook fijn.
  • Verwijder de pitjes van de Spaanse peper (snijd kapje eraf en maak er een draaiende beweging tussen de handpalmen). Snijd de peper ragfijn.
  • Voeg de Spaanse peper en gehakte knoflook bij het vlees in de pan.
  • Snij de paprika in blokjes.
  • Doe de paprika en roerbakgroenten bij het vlees. Roer door. Voeg daarna de uienringen toe en bak alles mee.
  • Snijd de trostomaten in gelijke delen en doe ze in de pan. Voeg ze bij het stoofvlees.
  • Giet de gezeefde tomaten bij het vlees en roer door.
  • Meng de bouillon met 200-250 ml water. Giet dit bij het vlees maar houd altijd een beetje bouillon achter. Er kan altijd nog bij maar niet meer eruit.
  • Voeg de laurierblaadjes toe. Laat het vlees zachtjes op een pitje 2-3 uur stoven.
  • Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Hak de peterselie fijn en houd ze apart.
  • Kook de doperwten gaar. Voeg als ze bijna gaar zijn een klontje boter en 3 scheppen suiker toe. Nog even koken en vervolgens afgieten. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe aan de doperwten.