Oerhammetje met een aardappelsalade en een Griekse witte koolsalade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 Oerhammetjes
100 gram ambachtelijke spekreepjes
1 zak à 450 gram Poiesz aardappelblokjes
2 Granny Smith appels
1 ananas
1 bakje à 400 gram Bieze Griekse koolsalade
1 bakje à 30 gram verse peterselie
1 bakje à 20 gram verse bieslook
1 ei
4 eetlepels Perfekt mayonaise
Perfekt Vloeibaar culinair
Verstegen zeezout uit de molen
Verstegen zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Laat het oerhammetje op temperatuur komen gedurende 30 minuten en wel de rozijnen gedurende 30 minuten in heet water.
Kook de aardappelblokjes beetgaar, giet de aardappels af en laat het koud worden op een schaaltje.  Doe de vloeibare boter in de koekenpan en schroei het oerhammetje zachtjes goudbruin gedurende 5 minuten op half vuur. Doe het oerhammetje daarna nog 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Kook 2 eieren gedurende 7 minuten in kokend water. Bak de spekjes uit in de koekenpan. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier en laat deze afkoelen. Pel de gekookte eieren en houd ze apart. Schil ondertussen de appels en snijd ze in blokjes. Snijd ook de bieslook in dunne ringetjes en hak de peterselie fijn. Bewaar een paar bieslooksprietjes voor de garnering.
Doe de appel, de kruiden en de spekjes bij de aardappelblokjes. Maak de salade smeuïg met 2 eetlepels mayonaise en breng het op smaak met peper en zout. Laat de salade afkoelen in de koelkast. Laat de Griekse witte kool salade uitlekken en vermeng deze met de uitgelekte en gewelde rozijnen. 

Snijd de kuif van de ananas eraf met een kartelmes. Zet de ananasschiller op de ananas en draai vier schijven. Haal de schijven van de schiller en houd ze apart.

 

Opmaken: 
Doe de aardappelsalade in een koffiekopje en druk deze stevig aan. Keer het kopje om boven het bord en geef er een stevige tik op, zodat de aardappelsalade los komt op het bord. Leg op de salade een partje ei en garneer het met de sprietjes bieslook. Dresseer de Griekse koolsalade en leg het oerhammetje erbij. Leg als laatste de schijf verse ananas op het bord.

 

TIP:

Wijntip: La Consulta Cabernet Sauvignon