Ouderwets gestoofde sucadelap met tomaten, stoofpeertjes en puree

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

4 rundersucadelappen
500 gram aardappelen
2 grote vleestomaten
2 uien
1 kilo Gieser Wildeman stoofperen
100 gram suiker
2 kaneelstokjes
1 fles rode wijn (voor het stoven van vlees en peren)
2 blaadjes laurier
50 gram Melkan roomboter ongezouten
1 dl Melkan verse volle melk
Perfekt bak & braad vloeibaar
Verstegen peper en zout molens

Bereidingswijze

  • Laat de bak en braad heet worden in de braadpan en doe ondertussen zout en peper op de sucadelappen. Schroei het vlees aan beide zijden dicht (gebruik bij voorkeur een tang) en zet het vuur zacht. Snijd de uien en de tomaat in vieren en voeg dit, samen met de blaadjes laurier, toe aan de pan. Blus de sucade af met 2 royale glazen rode wijn. Eventueel nog een beetje water toevoegen. Laat het vlees 4 uren op een klein pitje zachtjes stoven.
  • Schil de stoofperen van het steeltje naar onderen (van boven naar beneden). Laat het steeltje eraan zitten, het is decoratief! Eventueel het klokhuis met een boortje verwijderen maar dat is niet beslist noodzakelijk. Doe de peren in een royale pan, voeg suiker en twee kaneelstokje toe en stoof de peren in een halve fles rode wijn. Zorg dat de peertjes onder het vocht staan. Eventueel aanvullen met water en 3 à 4 uren zachtjes laten stoven.
  • Aardappels koken, droog stomen en daarna stampen. Doe een klontje boter en de melk erbij. Goed glad roeren en op smaak maken met peper en zout uit de molen. Doe de puree op het voorverwarmde bord en dresseer de sucade op de puree. Garneer dit met de meegestoofde tomaat en ui en een lepel jus. Leg als laatste de peertjes op het bord. 
TIP:

Wijntip: Graffigna Malbec Argentijnse wijn