Pistoletje gevuld met vegetarisch gehakt prei, ui en kaas

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 pak à 175 gram Vivera kruimgehakt Haché
4 pistoletjes
2 uien
2 tenen verse knoflook
1 stronk prei
1 zakje à 75 gram veldsla

2 eetlepel Ok€ sladressing naturel
100 gram Groko diepvriesdoperwten
2 eieren

2 eetlepels Perfekt cashewnoten

2 eetlepels Perfekt Patent bloem
100 gram Bon Appetit jong belegen geraspte kaas
1 flesje Blue band finesse voor koken light

4 eetlepels vloeibare Blue Band

2 theelepels Verstegen kerrie
Verstegen zeezout

Verstegen zwarte peper

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C.
Snipper een ui fijn. Verhit ondertussen 2 eetlepels vloeibare Blue Band in een steelpan. Laat dit uit bruisen en voeg de gesnipperde ui toe. Doe er 2 theelepels kerrie bij en laat dit oplossen in de boter. Roer er 2 à 3 eetlepels bloem doorheen net zolang totdat alle bloem is opgenomen door de boter. Giet de kookroom en een scheutje water erbij. Laat het 10 minuten zachtjes koken. Roer het ondertussen regelmatig door en breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Zeef de saus en houd de saus warm.

 

Was de prei en snijd deze in dunne ringen, doe dit ook met de ui. Snijd ook de knoflook fijn. Verhit 2 eetlepels vloeibare Blue Band in een wokpan. Zweet de uienringen en de fijngesneden knoflook aan. Voeg het kruimgehakt toe en verhit deze. Voeg de cashewnoten, de prei en de doperwten toe. Breng het op smaak met peper en zout en bak het geheel totdat de groenten beetgaar zijn.


Halveer de pistoletjes, pluk het brood eruit en vul het met de kruimgehaktvulling. Leg ze op een bakplaat en bestrooi ze met geraspte kaas. Bak ze gedurende 8 minuten in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de eieren en snijd deze in plakjes.

 

Opmaken
Leg de veldsla op de borden, bedruppel dit met een beetje sladressing en leg er plakjes gekookt ei op. Dresseer 2 halve pistoletjes per persoon op de borden, doe er kerriesaus bij en serveer direct. 

TIP:

Wijn: Marquis St. Felix Chardonnay Sauvignon