Pulled porc op een volgranenbol met cheddar kaas pittige chilisaus en salade

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

2 schotels à 300 gram pulled porc

4 volgranenbollen

1 zak à 200 gram ijsbergsla naturel
1 schaal à 300 gram tros cocktail tomaten

1 komkommer

1 rode peper (schaal à 3 stuks)

1 schaal à 175 gram gesnipperde uien
1 rode paprika
1 schaal à 30 gram verse peterselie

1 stuk à ca. 140 gram cheddar kaas

2 theelepels Sum & Sam gehakte knoflook

½ fles Heinz tomatenketchup (fles à 400 ml)

1 eetlepel Honig aardappelzetmeel (pak à 200 gram)

2 eetlepels Perfekt witte azijn (fles à 1 liter)

Bertolli olijfolie classico

Perfekt olijfolie extra vierge     

Verstegen zout en peper

Bereidingswijze

De chilisaus: snijd de paprika doormidden en verwijder de pitjes. Snijd elke helft in fijne reepjes en vervolgens in blokjes. Verwijder het groen van de peper en snijd de peper vervolgens doormidden. Verwijder de pitjes en snijd de peper fijn. Voeg ca. een halve peper –of meer naar eigen smaak- toe aan de paprikablokjes.  
Verhit 200 ml tomatenketchup en 100 ml water in een steelpan. Voeg de gesneden paprika en peper, 3 eetlepels gesnipperde uien en 1 theelepel gehakte knoflook toe. Roer de ingrediënten goed door en  laat de chilisaus ca. 2 minuten zachtjes doorkoken. Maak een papje van 1 eetlepel aardappelzetmeel en koud water. Voeg een klein beetje toe aan de chilisaus, roer goed door en laat de chilisaus nog even doorkoken. Hak ondertussen de peterselie fijn en voeg 3 eetlepels hiervan toe aan de chilisaus. Roer de chilisaus door en laat het afkoelen.
De salade: giet ca. 4 eetlepels Perfekt extra vierge olijfolie en ca. 2 eetlepels witte azijn in een grote schaal. Voeg peper en zout naar smaak toe. Voeg de overige gesnipperde uien en gehakte peterselie toe, roer de ingrediënten door en laat de dressing ‘intrekken’.
Snijd de uiteinden van de komkommer eraf en verwijder de schil. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd de komkommer vervolgens in halve maantjes, voeg dit toe aan de dressing en schep om. Snijd de cocktail tomaten in vieren en verwijder de pitjes. Snijd ze vervolgens in dunne reepjes en voeg ze toe aan de salade.
Pulled porc: verhit een beetje Bertolli olijfolie in een wok. Verwarm de pulled porc ca. 5 minuten op laag vuur.  
Halveer een broodje en beleg de onderste helft met ijsbergsla. Leg de pulled porc erop en rasp de cheddar kaas er overheen. Serveer het broodje met chilisaus en de salade. Eet smakelijk!  

TIP:

Biertip: Grolsch Herfstbok