Pulled pork in een pitabroodje met ijsbergsla, kartoffelsalade en chilisaus

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

1 rode ui (net à 3 stuks)   
1 zak à 300 gram Poiesz ijsbergsla    
1 zak à 450 gram Lekker Makkelijk aardappelschijfjes     
1 bak à 200 gram ambachtelijke spekreepjes
5 trostomaten
Verse gember (schaal à 150 gram)
2 tenen verse knoflook (net à 2 bollen)
1 bos bosuien
½  Spaanse peper (schaal à 3 stuks)
1 schaal à 30 gram peterselie
2 Poiesz ovenschotels à 300 gram Pulled pork meat
4 Pita broodjes
1 dl Heinz Tomato Frito (pak à 350 ml)
Honig aardappelzetmeel (doos à 200 gram)     
Calve mayonaise (pot à 650 ml)    
Bertolli olijfolie (fles à 500 ml)
Perfekt witte azijn (fles à 1 liter)
1 schepje suiker     
Verstegen peper en zout
1 dl water

Bereidingswijze

Chilisaus: pers twee tenen knoflook. Verwijder de pitjes uit een rode peper en snijd één helft fijn. Kook 1 dl tomato frito met 1 dl water in een steelpan en voeg al roerend de knoflook en verse peper naar smaak toe. Rasp ca. 2 tl gember en meng dit samen met 1  el suiker en een scheutje azijn door de saus. Laat de saus zachtjes doorkoken. Snijd de bosui en zet apart. Meng 2 eetlepels aardappelzetmeel met koud water in een schaaltje. Voeg dit mengsel –zodra de saus kookt- in delen toe aan de saus en laat deze doorkoken tot de gewenste dikte. Voeg een deel van de bosui, peper en zout uit de molen naar smaak toe. Laat de saus afkoelen.
Kartoffelsalade: doe 3 eetlepels mayonaise, samen met peper en zout uit de molen naar smaak, in een schaaltje. Leg de aardappelschijfjes en een deel van de bosui erop. Schep goed door en zet in de koelkast.
IJsbergsla: snijd de tomaten in 4 stukken. Verwijder het vruchtvlees en snijd de rest in kleine reepjes. Doe dit samen met de ijsbergsla, peper en zout uit de molen naar smaak, 2 eetlepels azijn en 2 eetlepels olijfolie in een schaal. Meng goed door en zet apart.
Pulled pork: snijd de rode ui in halve ringen. Verhit olijfolie in een koekenpan. Bak de spekreepjes uit en voeg de rode ui toe. Wacht tot de ui glazig is en schep dan de pulled pork erbij. Verhit het geheel. Voeg 1 à 2 eetlepels chilisaus en het laatste deel van de bosui toe en schep goed door.

Bereid de pitabroodjes volgens de bereidingswijze op de verpakking. Schep de ijsbergsla en kartoffelsalade op een bord. Vul een pitabroodje met het pulled pork mengsel en leg dit broodje samen met wat chilisaus en een steeltje peterselie op het bord. Eet smakelijk!

TIP:

Biertip: Grolsch Lentebok