Ragout van varkensreepjes met tagliatelle en veldsla

Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

500 gram varkensreepjes naturel
Carbonell olijfolie
50 gram Perfekt margarine
60 gram Perfekt patentbloem
3 eetlepels ui in snippers
1 bakje kastanjechampignons
100 gram gesneden prei
2 Perfekt runderbouillonblokjes
6 dl water
200 gram Napolina tagliatelle pasta
1 flesje Blue Band kookroom
1 zakje Poiesz veldsla
1 flesje Perfekt dressing naturel
Radijsjes voor garnering
Peper en zout uit de molen

Bereidingswijze

  • Kook de tagliatelle pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel de pasta met koud water af. Doe zout en peper op de varkensreepjes, verhit twee eetlepels olijfolie, laat deze goed heet worden en braad de varkensfilet gedurende 2 minuten goudbruin. Houd de varkensreepjes apart.
  • Maak bouillon van 6 dl water en 2 Perfekt bouillonblokjes. Laat de boter smelten in de pan en zorg ervoor dat de boter niet kleurt. Zweet de uitjes lichtjes aan en voeg in één keer de bloem toe. Roer met een spatel net zolang totdat alle boter is opgenomen door de bloem. Nu 2 dl  lauwwarme bouillon erbij en roeren met een garde tot het glad is. Voeg wederom 2 dl bouillon toe en roer weer glad. Voeg nu nog 1 dl bouillon toe en laat de ragout zachtjes koken en houd deze daarna warm. Bewaar 1 dl bouillon om de ragout eventueel af te slappen.
  • Snijd nu het voetje van de champignons en daarna in vieren (partjes). Maak de gewassen veldsla aan met een beetje Perfekt dressing naturel. Doe de kastanjechampignons bij de ragout en voeg ook de varkensreepjes toe. Het vocht van de varkensreepjes mag ook bij de ragout. Roer alles goed door, voeg een scheut kookroom toe en als laatste de prei toevoegen want deze mag een beetje knapperig zijn. Proef de ragout. Is deze te dik? Dan eventueel nog wat bouillon toevoegen.
  • Verwarm de pasta opnieuw in een koekenpan of magnetron met een beetje olijfolie en een 2 eetlepels water. Dresseer de pasta op het bord, en schep de ragout bij de pasta. Doe er een klein bosje veldsla bij en garneer met radijsjes.
TIP:

Tip: