Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)

  • 1 Culinaire filetrollade van het Noorden
  • 1 zak à 600 gram kriel aardappelen voorgekookt
  • 1 zak à 500 gram Hollandse boontjes
  • 1 zak à 350 gram snack worteltjes 
  • 1 zakje à 200 gram peultjes
  • 1 zakje à 200 gram sugar snaps
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 Maggi groente bouillonblokje 
  • 1 takje rozemarijn
  • Peterselie
  • Tijm
  • Maggi jus smaakmaker 
  • Melkan schenkbare kookroom
  • Melkan grasboter
  • Remia vloeibaar bakken en braden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  • Laat de oven voorverwarmen tot 180°C.
  • Snijd de peterselie, rozemarijn en tijm in kleine stukjes.
  • Bak de rollade in een koekenpan met vloeibaar bakken en braden. Laat de rollade rondom dichtschroeien tot deze goudbruin is.
  • Leg de rollade op een bakplaat en giet hier een deel van de jus overheen. Doe de rollade daarna 35 minuten in de oven op 180°C.
  • Doe een royale eetlepel jus smaakmaker bij het overige deel van de jus en blus dit af met een beetje water. Doe hier 1 dl kookroom bij en strooi de peterselie, rozemarijn en tijm er doorheen. Roer het geheel. Zet de saus op een laag pitje vuur om deze warm te houden.
  • Breng een pan met water en een bouillonblokje aan de kook. Doe een zeef in de pan en kook hierin eerst de worteltjes tot ze beetgaar zijn. 
  • Snijd ondertussen de kriel aardappeltjes door de helft en zet deze aan de kant.
  • Halveer de cherrytomaatjes en zet deze ook aan de kant.
  • Haal de beetgare worteltjes uit de pan en doe deze in een schaal. Kook hierna op dezelfde manier en afzonderlijk van elkaar de boontjes, sugar snaps en peultjes tot ze beetgaar zijn.
  • Doe een klontje boter in een wokpan. Roerbak de aardappeltjes en groente bij elkaar in de wokpan met een snufje peper en zout. Doe als laatste de cherrytomaatjes erbij en laat deze even kort mee wokken.
  • Schep de groente en aardappeltjes op een voorverwarmd bord en leg hier 3 plakken rollade naast. Giet de kruidenjus over het geheel heen. 
TIP:

Wijntip: Hardy’s Sailing Shiraz Cabernet