
Ingrediënten voor 4 perso(o)n(en)
- 400 gram rundergehakt
- 1 bakje à 200 gram magere spekjes
- 1 zak à 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes
- 1 zak à 400 gram andijvie
- 1 zakje geraspte jonge kaas
- 4 trostomaten
- 2 eieren
- 2 dl Melkan kookroom
- G’woon olijfolie voor bakken en braden
- Vers geraspte nootmuskaat
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
- Wok de andijvie in een wokpan op hoog vuur en roer regelmatig om, totdat de andijvie geslonken is. Breng de andijvie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel hier de helft van de andijvie en spekblokjes overheen.
- Kluts in een kom de eieren met kookroom, peper en zout.
- Giet de helft van het eiermengsel in de ovenschaal en leg de resterende aardappelschijfjes en andijvie hier bovenop. Schenk het overige deel van het eiermengsel hier overheen.
- Bestrooi de bovenkant van het geheel met ¾ van de geraspte kaas.- Bak het geheel in circa 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven van 180°C.
- Meng het gehakt met de rest van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een kleine lepel.
- Zet de tomaten in een ovenschaal en vul de tomaten met het gehaktmengsel. Leg het kapje van de tomaat hier bovenop.
- Zet de gevulde tomaten 15 minuten in de oven op 180°C.
- Serveer de gevulde tomaten bovenop de aardappel en andijvieschotel.