Bak de spekjes in een koekenpan tot ze krokant zijn. Laat de spekjes uitlekken op keukenpapier.
Wok de andijvie in een wokpan op hoog vuur en roer regelmatig om, totdat de andijvie geslonken is. Breng de andijvie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Vet een ovenschaal in met olijfolie. Bedek de bodem van de schaal met de helft van de aardappelschijfjes. Verdeel hier de helft van de andijvie en spekblokjes overheen.
Kluts in een kom de eieren met kookroom, peper en zout.
Giet de helft van het eiermengsel in de ovenschaal en leg de resterende aardappelschijfjes en andijvie hier bovenop. Schenk het overige deel van het eiermengsel hier overheen.
Bestrooi de bovenkant van het geheel met ¾ van de geraspte kaas.- Bak het geheel in circa 25 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven van 180°C.
Meng het gehakt met de rest van de geraspte kaas en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het kapje van de tomaten en hol de tomaten uit met een kleine lepel.
Zet de tomaten in een ovenschaal en vul de tomaten met het gehaktmengsel. Leg het kapje van de tomaat hier bovenop.
Zet de gevulde tomaten 15 minuten in de oven op 180°C.
Serveer de gevulde tomaten bovenop de aardappel en andijvieschotel.